Dagens kopp: Rosette från Rörstrand

25 januari 2015 15:44 | Allmänt, Bilder, Dagens kopp, Formgivning och arkitektur | Kommentering avstängd

Igår var en bra dag, för igår köpte jag en tekopp. Det händer ju inte så fasligt ofta att jag utökar samlingen nuförtiden. På Qeptas var det dessutom rea. Rosette heter den här koppen från Rörstrand. Tänker att det nog inte är en slump att den här dekoren inte finns med i den stora Rörstrandsboken, och att jag inte hittar någon utförlig information när jag googlar. Det här var säkert inte en ”fin” dekor, utan en mer folklig. Ingen av de kända formgivarna som står bakom. Själv tycker jag att den är litet fulsnygg. Ingenting jag skulle vilja ha mängder av, men rätt rar är den som enstaka kopp och i kombination med sådant som är mindre pråligt.

Untitled

No Comments yet

Beklagar, kommentarsfunktionen är inaktiverad för närvarande.

WordPress med Pool theme designad av Borja Fernandez, Kerstin Kokk.
Inlägg och kommentarer feeds. Valid XHTML och CSS. ^Topp^