Dagens kopp: blommigt restaurangporslin från Karlskrona

12 februari 2014 21:12 | Allmänt, Bilder, Dagens kopp, Formgivning och arkitektur | 4 kommentarer

Det fanns en tid då jag bara köpte en tekopp av varje av sådant porslin som jag gillade, för att inte samla på mig för mycket. Och i stort sett aldrig kaffekoppar. Inte längre. Nu köper jag på mig med tanke på mitt framtida retrokonditori. Så de här tre rosiga kaffekopparna i restaurangporslin från Karlskrona för 15 kronor styck slank raskt ner i korgen på Myrorna. Toppen! De har säkert funnits på något konditori en gång i tiden. Stämpeln under visar att de är tillverkade på 60-talet, men modell och dekor är med säkerhet flera decennier äldre.

Untitled

Untitled

Untitled

4 kommentarer

 1. Perfekta ju! När planerar du att öppna det där kondiset för jag skulle så gärna vilja gå dit! Ofta.
  Finns det en plan eller är det ”nångång i framtiden”?
  Hoppas och längtar!

  Comment by Nickan — 2014-02-13 10:06 #

 2. Jag har en konkret plan som jag arbetar på. Det handlar mest om att hitta rätt lokal med rätt läge. Det kan bli i år, eller så får det vänta ett par år om jag inte hittar rätt lokal.

  Comment by Kerstin — 2014-02-15 19:12 #

 3. Vad roligt! Då ser jag fram mot regelbundna besök med familjen! Åh, hoppas du kommer ha söndagsöppet ibland, så man kan ta på sig söndagskappan och promenadskorna och flanera ner till ditt kondis!

  Comment by Nickan — 2014-02-16 15:21 #

 4. När jag såg de söta kopparna kom jag på att jag har kaffekannor med samma mönster från Karlskrona. En liten och en större. Är du intresserad?

  Comment by Gunn Helin — 2014-03-01 12:12 #

Beklagar, kommentarsfunktionen är inaktiverad för närvarande.

WordPress med Pool theme designad av Borja Fernandez, Kerstin Kokk.
Inlägg och kommentarer feeds. Valid XHTML och CSS. ^Topp^