Rostfri termoskanna från Bernadotte & Bjørn för AB Moderna Kök

9 februari 2014 16:47 | Allmänt, Bilder, Formgivning och arkitektur | 2 kommentarer

Ett kap tycker jag nog det var när jag hittade den här klassiska rostfria termoskannan med Sigvard Bernadottes signatur för 200 kronor på Myrorna. I mycket fint skick! Det finns några olika modeller på de här kannorna, designade i slutet av 50-talet och början av 60-talet av Bernadotte & Bjørn för AB Moderna Kök. Det svarta handtaget och knoppen är i bakelit. En liter rymmer den. En mer snygg och stilren termos kan man knappast tänka sig, som verkligen inte skäms för sig att ställas fram och servera elegant ur. Men frågan är om det är Sigvard Bernadotte som har formgivit termoskannan. När jag läser Thomas Lindblads ”Sigvard Bernadotte och skandinavisk industridesign” tolkar jag det som att det är Peter Pien som formgivit dessa kannor.

Untitled

Untitled

2 kommentarer »

RSS-flöde för kommentarer till det här inlägget. TrackBack URI

 1. Hej Kerstin!

  Jag vill testa att göra din estländska pumpasoppa. Hur många portioner är den beräknad på? Jag tänkte göra den som förrätt. Tacksam för snabbt svar :)

  /Matilda

  Comment by Matilda — 2014-02-12 10:39 #

 2. Hej Matilda!
  Det var så länge sedan jag lagade den, så jag minns inte. Men när jag tittar på receptet skulle jag gissa på 10 portioner. Men som förrätt rekommenderar jag verkligen inte att du serverar den. Det är en dessert!

  Comment by Kerstin — 2014-02-12 17:13 #

Lämna en kommentar

XHTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

WordPress med Pool theme designad av Borja Fernandez, Kerstin Kokk.
Inlägg och kommentarer feeds. Valid XHTML och CSS. ^Topp^