Liekki från Arabia

3 november 2013 18:33 | Allmänt, Ätbart, Bilder, Formgivning och arkitektur | 1 kommentar

Ett toppenfynd hittade jag på Myrorna för någon vecka sedan. Det var flera ugnseldfasta fat i serien Liekki från Arabia. Liekki betyder flamma, och som namnet beskriver klarar Liekki att användas över öppen eld, på gasspis, på vanlig spisplatta och i ugn. Liekki formgavs 1957 av Ulla Procopé, och var i produktion 1958-1978. Den påminner en del om Stig Lindbergs Terma. I helgen har jag använt alla formarna. De två större gjorde jag filodegspajer i och de fem mindre gjorde jag crème brûlée i. Mycket trevliga att använda! Jag skulle gärna ha fler av de små portionsformarna. Här kan ni se fler delar i serien.

Untitled

Untitled

Untitled

Untitled

1 kommentar »

RSS-flöde för kommentarer till det här inlägget. TrackBack URI

  1. HEJ! mitt namn är Sandra och jag hittade din blogg när jag sökte på dockskåp. Har ett hemma som liknar ditt. Undrar om du skulle vilka kika på mitt om ja skickar några bilder så du kanske kan hjälpa mig om när det är ifrån och så. Tack mvh sandra

    Comment by Sandra — 2013-11-12 9:23 #

Lämna en kommentar

XHTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

WordPress med Pool theme designad av Borja Fernandez, Kerstin Kokk.
Inlägg och kommentarer feeds. Valid XHTML och CSS. ^Topp^