Porslin till mitt framtida retrokonditori

24 februari 2013 12:14 | Allmänt, Bilder, Dagens kopp, Dagens tekanna, Formgivning och arkitektur | 13 kommentarer

Vet ni vilken fantastiskt fin present jag fick av Porslinsbloggen när vi träffades på Antikmässan och retrobloggträffen? Eftersom han vet att jag har planer på att starta ett eget konditori med 50-60-talsinredning och porslin i framtiden hade han köpt en banankartong proppfylld med restaurangporslin på loppis åt mig. Han körde till och med hem det till mig i Uppsala på vägen hem från Stockholm till Falun. Allt är vitt odekorerat benporslin från Gustavsberg, utom kannan som uppenbart har en beställningsdekor gjord för någon restaurang. Finns det någon som känner igen den? Den bör väl rimligen ha funnits i Dalarna. Locket tror jag kanske är utbytt. Det har ett brett brunt band på sig, men på kannan är det svart och grå dekor. Under kannan finns en stämpel med T. SAX.4. Den lägre och bredare koppmodellen heter LL. Det är samma som finns med till exempel dekoren Blå husar. Den högre och smalare koppmodellen är SA. Det är samma som finns med till exempel dekoren Dresden. Några assietter är det också. Det blev visst ett inlägg med två Dagens kopp och en Dagens tekanna! Tack, snälla Benny!

Untitled

Untitled

Untitled

Untitled

Untitled

Untitled

Untitled

Untitled

13 kommentarer

 1. Benny är snäll! Vad kul om du startar ett sådant kondis!

  Comment by eli — 2013-02-24 12:21 #

 2. Åh det kommer att bli världens tjusigaste cafe. Det ser jag fram emot.
  Jag har precis påbörjat en konditorkurs och när en fjärran dröm om att kanske få försörja mig på kakbak någon gång framöver.
  Jag undrar, vad har du för utbildning som arbetar med detta nu?

  Comment by Matilda — 2013-02-24 12:34 #

 3. Benny är en klippa!!!

  Comment by DeBeer/Manganiatokan/Erica — 2013-02-24 12:50 #

 4. ja, Benny blir väl inbjuden som hedersgäst när du öppnar!

  Comment by Gunilla — 2013-02-24 14:44 #

 5. Vad snällt av Benny.
  Kul närman kan hjälpa varandra på detta viset.

  Hoppas att ni kommer igång snart :)

  Comment by Lybtar — 2013-02-24 20:08 #

 6. Hej! Såg att du har två Zebra-koppar utan fat, här finns vad som ser ut som ett sånt téfat till salu, om du är intresserad (letar Gefle-tekoppar… så hamnade jag hos dig och sen på Etsy): http://www.etsy.com/listing/120143247/upsala-ekeby-gefle-zebra-plate

  Comment by Karin — 2013-02-27 13:29 #

 7. Vilken fin present! Tycker mycket om kannans form!

  Comment by Ulrika — 2013-04-18 22:06 #

 8. Ainda que pareza mentira, estes paises son moi ricos, ben sexa na sua natureza, no turismo e demais, pero como ben absorvamos o pobo non accede a ningnha desa riqeza.O caso do coltran e como outro calquera, sexa o ouro e os diamantes en sudafrica por exemplo, o pais e moi rico pero a maioria da poboacion segue estando na ina.rdicimuEspeno que estas situación desaparezcan algun dia, creo que xa e hora xa que nos encontramos no seculo XXI e supostamente e un seculo da prosperidade e da paz.

  Comment by Kalyn — 2016-05-13 8:25 #

 9. I agree with all of these, but I find it odd that you don’t suggest self-portraits as an option for number one. We are photographers, after all.[]Jenika Reply:August 3rd, 2012 at 1:12 pmThe list, indeed, is not exhaustive for any of these points. Better to give one concrete option than overwhelm people with a list of to-do’s. []

  Comment by online car insurance — 2016-05-16 3:15 #

 10. not even universally accepted as a reality. Big companies continue to spew out pollution. Our breast milk contains carcinogens. Our society is geared towards consuming things and throwing them away. If I think about it too

  Comment by http://www.heliplanex.com/ — 2016-07-15 12:26 #

 11. What is a good source that breaks down U.S. Spanish-speaking demographics by region and age cohort? Wake me up when you find a good source which breaks down demographics by

  Comment by http://forcarowners.imahillbilly.com/the_national_social_security_and_insurance_trust.xml — 2016-07-20 17:11 #

 12. Kudos to you! I hadn’t thought of that!

  Comment by billige kfz versicherung für fahranfänger kosten — 2017-02-02 16:45 #

 13. Norma,uh, yep, that would’ve been me. there was a crazy vibe day. Glad you understand how things can be on the road. didn’t mean no disrespect.  I’m just a wild girl is all. We all seemed to have a good laugh about it. NicoleP.S. Your husband is SMOKIN’ hot.

  Comment by neu gewerbe kredit — 2017-02-09 20:21 #

Beklagar, kommentarsfunktionen är inaktiverad för närvarande.

WordPress med Pool theme designad av Borja Fernandez, Kerstin Kokk.
Inlägg och kommentarer feeds. Valid XHTML och CSS. ^Topp^