Svenskt konditorlexikon från 1953
28 januari 2013 19:04 | Allmänt, Ätbart, Bilder, Läser | 2 kommentarerDet här fantastiska konditorlexikonet i två band från 1953 hittade jag på ett antikvariat i Stockholm för något år sedan, men jag har glömt att blogga om det. För mig som gillar gammaldags bakverk och älskar 50-talets estetik är det en guldgruva! Det är otroligt intressant och inspirerande. För visst var 50-talets motivtårtor enormt mycket snyggare och mera smakfulla än dagens? Tydliga beskrivningar av hur man formar de mest fantastiska marsipanfigurer finns det också. Dagens marsipanfigurer (eller sugerpastefigurer, ve och fasa) känns bara infantila i jämförelse. Fast en sak är faktiskt bättre nu än på 50-talet. Bagare och konditor är inte inte yrken endast för män. Tur för mig.
2 kommentarer
Beklagar, kommentarsfunktionen är inaktiverad för närvarande.
WordPress med Pool theme designad av Borja Fernandez, Kerstin Kokk.
Inlägg och kommentarer feeds.
Valid XHTML och CSS. ^Topp^
WOW, vilken fantastisk bok!! Har aldrig sett eller hört talas om den. Här kan man snacka om kreativa bakverk. Så klart att man blir sugen… både på tårta och bok!
Comment by khina — 2013-01-28 20:21 #
Helt fantastisk! Har redan beställt ett eget ex på antikvariat.net
Comment by Daniel — 2013-01-28 21:18 #