Estniska påskägg och guldiga påskägg

8 april 2007 23:17 | Allmänt, Bilder | 3 kommentarer

Igår på påskafton var vi 11 personer här. Förutom vi själva var det Dante och Magda, Per, Henrik och Cina med Jesper och Martin. Vi bjöd på lunch och färgade ägg på estniskt vis tillsammans. Då använder man lökskal och växter som man sveper in äggen i och kokar.

estniskaagg.jpg

På eftermiddagen tog vi en promenad och stannade ett tag på Domarringens skolgård så att Viggo, Klara, Jesper och Martin fick leka. De har roliga klätterställningar där.

tunnel.jpg

Dante och Klara spelade basket.

basket.jpg

I min familj har vi en tradition med de här gammaldags påskäggen i guld med blommor. Jag har lyckats köpa flera på Tradera, så att hela familjen har varsitt. Viggo blev helt salig när han såg det. Mycket godis har det blivit.

paskagg.jpg

Så här ser årets påskris ut. Jag har fortfarande inte kommit på var resten av pyntet är, och som jag har letat. Nu är det bara fåglar och en ensam påskkärring.

paskris.jpg

Gästerna var kvar och grillade på kvällen, och så avslutade vi med chokladtårta. Jesper sa till Viggo ”Din mamma lagar världens godaste tårta”. Det var ett bra betyg. Bo hade gjort chokladpraliner. Och hela dagen lekte Jesper och Viggo spioner och trollkarlar.

3 kommentarer

  1. Klara med basketboll var dagens sötaste syn.

    Comment by Hull — 2007-04-08 23:52 #

  2. De här äggen ser ut precis som dem Kerstin, Anna och Matti fick när de var barn – och som de Enn och jag har. Jag minns hur jag fick leta för att få tag på dem. Har du Kerstin kvar ditt gamla? Pappa och jag äter ju inte längre påskgodis p g a diabetes.

    Comment by Birgitta Dahl — 2007-04-09 9:35 #

  3. Du kommer ihåg litet fel, mamma. Ursprungligen hade du, pappa och Anna sådana ägg, men de blev rätt slitna och skeva. Jag hade ett ägg klätt i rosa staniol, och Matti hade nog också ett sånt, möjligen i annan färg. Men i slutet av 80-talet hittade jag nytillverkade i samma stil, så då köpte vi nya till hela familjen.

    Comment by Kerstin — 2007-04-11 20:59 #

Beklagar, kommentarsfunktionen är inaktiverad för närvarande.

WordPress med Pool theme designad av Borja Fernandez, Kerstin Kokk.
Inlägg och kommentarer feeds. Valid XHTML och CSS. ^Topp^