Påskkärringar, kitschiga kycklingar och annat

7 april 2007 0:09 | Allmänt | 4 kommentarer

Eftersom jag höll på med förberedelser inför kompismiddagen igår glömde jag bort att barnen skulle få vara påskkärringar, så de fick vara det idag istället. Viggo ville inte sminka sig, och Klara vill inte ha huckle. Och de får bestämma. Det är ju för deras skull.

paskkarringar.jpg

Häromdagen fick barnen pynta gräsfatet som jag och Viggo hade sått tidigare. det ska vara allt pynt på en gång.

fat.jpg

Vi kom inte iväg för att handla påskmaten förrän sent på eftermiddagen. Det var rätt lugnt på Coop Forum. Men den färska laxen var förstås slut, så det fick bli frysta portionsbitar av lax som vi grillade till långfredagsmiddag. Undrar hur stor andel av hushållen som äter lax på långfredagen? Det är nog inte som så många som äter julskinka på julafton, men säkert den vanligaste rätten ändå. Och när vi skulle ta matjessill tog vi de sista fyra burkarna av Abbas. Sedan fanns det bara Coop Extra kvar, och den är jag skeptisk till.

Förresten är jag sur för att jag inte hittar en del av påskpyntet till riset. Fåglarna var inget problem. Dem använder jag ju både i påskriset och julgranen. Men påskkärringarna är spårlöst försvunna.

4 kommentarer

 1. Fina påskkärringar! I mina hemtrakter klädde vi ut oss på påskafton och inte på skärtorsdagen, så jag minns att pojkarna fick klä ut sig på ”fel” dag när de var små – innan jag fattade hur ”fel” det var. Jag undrar varför traditioner kan vara så olika?
  Vi åt också portionslax i går. Testade receptet som visades i TVprogrammet i torsdags kväll. Riktigt gott, men man måste gilla/tåla lök.
  Gräset såg jag ju när ni sådde. Det blev fint.
  Glad Påsk till er alla!

  Comment by Kristina Strömberg — 2007-04-07 8:24 #

 2. Vi åt enligt traditionen gravad sik på långfredagen. Idag har vi målat ägg med Matti och Karin. Till hade vi inlagd sill, glasmästarsill, tomatsill och inlagd ansjovis med rödlök och kapris. Gott!!

  Comment by Birgitta Dahl — 2007-04-07 18:09 #

 3. Fina påskkärringar!!

  Comment by Birgitta Dahl — 2007-04-07 18:10 #

 4. Jag gillar de här båda påskkäringarna även utan blåkullautstyrseln. Välkomna hit i morgon!

  Comment by Enn Kokk — 2007-04-08 21:17 #

Beklagar, kommentarsfunktionen är inaktiverad för närvarande.

WordPress med Pool theme designad av Borja Fernandez, Kerstin Kokk.
Inlägg och kommentarer feeds. Valid XHTML och CSS. ^Topp^