God middag med goda vänner

6 april 2007 23:41 | Allmänt | Kommentering avstängd

Igår hade jag några av mina gymnasiekompisar på besök. Fånigt kanske att säga gymnasiekompisar, för vi är ju fortfarande kompisar, men vi lärde känna varann i gymnasiet. I alla fall Elisabeth, Malin och Helen, men Helena gick i min klass även hela grundskolan, så vi har känt varann sedan vi var sju år. Helena är uppvuxen här i Bärby Hage, och hennes föräldrar bor fortfarande kvar på Hangargatan, men Helena bor numera i Höör. Hon hade med sig sina barn, så Viggo och Klara fick några kompisar att leka med. Elisabeth bor här i Uppsala, och Helen och Malin bor i Stockolm.

Det är så otroligt roligt när vi träffas. Det blir inte så ofta, men när vi ses är det som en ständigt pågående diskussion som fortsätter. Att ens kompisar sitter vid köksbordet och hackar grönsaker känns som en rikedom. Det kanske låter fånigt, men mitt i småbarnslivet blir det inte så ofta man hinner umgås med kompisar. Vi pratade renovering, irritationsmoment på våra jobb, huruvida våra föräldrar har lyckats pensionera sig och mycket annat. Roligast var ändå att Malin väntar barn. Och att Stina Wirsén ska rita hennes bildbyline till DN. Malin är nämligen journalist, och skriver om keramik och konsthantverk i bland annat DN och Form. Det är så coolt att Stina Wirsén ska porträttera av henne. Det är en av mina favoritillustratörer.

Jag var riktigt nöjd med middagen som jag bjöd på. Det var mangold- och chevrepaj, kall tunnskivad lammstek och ruccolaröra. Till efterrätt hade jag gjort vit choklad-cheesecake med rårörda blåbär.

No Comments yet

Beklagar, kommentarsfunktionen är inaktiverad för närvarande.

WordPress med Pool theme designad av Borja Fernandez, Kerstin Kokk.
Inlägg och kommentarer feeds. Valid XHTML och CSS. ^Topp^