128 ljus hade inte fått plats på tårtan

13 oktober 2012 22:46 | Allmänt, Ätbart, Bakning, Bilder | 5 kommentarer

Eftersom min mamma var inlagd på Akademiska sjukhuset ett par veckor i september för en stor hjärtoperation har vi väntat med att fira septemberfödelsedagarna tills hon orkade. Sin 75-årsdag spenderade hon på hjärtkliniken. Men i dag firade vi mammas 75-årsdag, Viggos 10-årsdag och min 43-årsdag. 128 ljus hade inte fått plats på tårtan, så jag skippade det. Tårtbottnen bakade jag av hasselnötter, mörk choklad, socker, smör och ägg, och glaserade med chokladfrosting. Sedan gjorde jag ekollon och ekblad i marsipan och dekorerade med.

Hasselnöt- och chokladtårta med ekollon och ekblad i marsipan

Hasselnöt- och chokladtårta med ekollon och ekblad i marsipan

5 kommentarer »

RSS-flöde för kommentarer till det här inlägget. TrackBack URI

 1. Det såg fin och god ut!

  Comment by Gila — 2012-10-14 0:24 #

 2. Den var väldigt vacker och god!
  Hela festen var väldigt trevlig. Enn och jag behövde inte göra något. Barnen – Anna, Kerstin och Matti – lagade god mat och diskade och plockade undan allt efter middagen. Och vi hade mängder av trevliga samtal. Jag är så lycklig över min fina familj!

  Comment by Birgitta Dahl — 2012-10-14 10:09 #

 3. Vilken härlig tårta! Det gröna gör sig jättefint mot chokladen. Ska komma ihåg den idén :)

  Comment by ordningsfrun — 2012-10-14 12:08 #

 4. Hoppas din mamma mår bättre. Tårtan är fin, gillar ekollonen. <3

  Comment by tina — 2012-10-15 21:04 #

 5. Så gott! Jag får akta mig för söta saker, men kan gilla ändå ;)

  Comment by Ann Christin Sandlund — 2012-10-16 12:02 #

Lämna en kommentar

XHTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

WordPress med Pool theme designad av Borja Fernandez, Kerstin Kokk.
Inlägg och kommentarer feeds. Valid XHTML och CSS. ^Topp^