Ut och leta fruktträd!

23 september 2012 21:26 | Allmänt, Bilder | 2 kommentarer

Vad glad jag blev när jag hörde om Fruktkartan i P1 nu i veckan. Själv har jag mycket bra koll på var det finns fruktträd i parker och ute i naturen som man får plocka från, och brukar göra det mycket. Jag blir så förvånad att inte fler gör det. Hoppas att fler hittar fruktträd genom Fruktkartan, som alltså är en sajt och en app där vem som helst kan lägga in fruktträd. Jag har varit runt litet i mina hoods nu och lagt in fruktträd och bärbuskar i Svartbäcken och Röbo. Bland annat finns ju den fantastiska stora fruktträdgården med rad på rad av äppelträd, päronträd och krusbärsbuskar i Röbo, alldeles intill Röborundan. Den tillhörde en gång i tiden Röbo tegelbruk, men när bruket lades ned på 70-talet köptes det av Uppsala kommun, som har den kvarvarande byggnaden som lagerlokal och hyr ut till replokal. Så sätt igång! Ladda ned appen i mobilen och märk ut fruktträd i din närhet. Bilderna nedan tog jag förra sommaren i fruktträdgården i Röbo.

Röbo tegelbruk

Röbo tegelbruk

2 kommentarer »

RSS-flöde för kommentarer till det här inlägget. TrackBack URI

  1. Vilken smart idé! Jag tror till och med jag kan bidra. Man har ännu inte lagt in alla frukträd i parken öster om Ulleråker. Dessutom känner jag till en och annan ödetomt där det tidigare bott folk. Det brukar nästan alltid finnas något ätbart på dessa platser :)

    Comment by Scribo — 2012-09-24 7:24 #

  2. @Scribo Ja, gör det! Det går snabbt att lägga in träd med appen. Ödetomter är toppen! Det finns en som jag lagt in vid åsen, mittemot brandstationen, där det finns äppelträd, körsbär och röda vinbär. Huset revs för bara något år sedan.

    Comment by Kerstin — 2012-09-24 8:01 #

Lämna en kommentar

XHTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

WordPress med Pool theme designad av Borja Fernandez, Kerstin Kokk.
Inlägg och kommentarer feeds. Valid XHTML och CSS. ^Topp^