Vad är väl en bal på slottet?

14 mars 2007 23:03 | Allmänt, Formgivning och arkitektur | 1 kommentar

Jag har tyckt att det var litet trist att jag inte skulle få gå på min svåger Per Strömbergs disputationsmiddag på fredag. Vi hade ingen som kunde ställa upp som barnvakt, och självklart går Bo före att få gå på sin brors disputationsmiddag. Nu har planerna dock ändrats för mina föräldrar, så de hinner hem för att vara med Viggo och Klara på kvällen. Och jag lyckades få plats, trots att anmälningstiden gått ut för länge sedan. Det känns väldigt bra. (OK, det är ingen bal på slottet, det är middag på Linnéträdgården, men ni fattar.)

Avhandlingen heter Upplevelseindustrins turistmiljöer : Visuella berättarstrategier i svenska turistanläggningar 1985-2005, och den kommer att försvaras i Auditorium Minus, Gustavianum, fredagen den 16 mars klockan 10.15. Jag har själv läst 40 poäng konstvetenskap, så det här är ett ämne som jag kan hänga med i. När min kompis Paula disputerade i neurovetenskap i medicinsk vetenskap hajjade jag inte mycket. Jag kommer bara ihåg att hon använde bananflugor.

Idag var förhoppningsvis sista VAB-dagen på länge, och imorgon ska Klara gå på dagis igen. Vi var ute och cyklade i vårsolen i eftermiddags, kollade in änderna i Fyrisån, åkte rulltrappa inne i stan och annat kul för en snarttvååring.

Och Per var förbi här på kvällen och lämnade sin avhandling, hämtade bilnycklar och käkade blodpudding. Klara satt som en sol mittemot honom och ritade och pratade litet med honom, men Viggo var mest intresserad av att titta på Hjärnkontoret och Klister.

1 kommentar »

RSS-flöde för kommentarer till det här inlägget.

  1. Eeeehm *harkel* – jag använde inga bananflugor i min fantastiska forskarkarriär… Marsvin – ja, råttor och möss – ja. Kanske är zebrafiskar för den oinsatte konstvetaren ungefär som bananflugor? :)

    Däremot klippte jag vällustigt sönder humlor (från öländska populationer) när jag gjorde mitt ex-jobb på biologlinjen.

    /P

    Comment by Paula — 2007-03-14 23:11 #

Lämna en kommentar

XHTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

WordPress med Pool theme designad av Borja Fernandez, Kerstin Kokk.
Inlägg och kommentarer feeds. Valid XHTML och CSS. ^Topp^