Barnböcker från förr: Kalle Skutt

31 maj 2012 20:32 | Allmänt, Barnböcker från förr, Bilder, Läser | 1 kommentar

Kalle Skutt av Virginia Allen Jensen, med illustrationer av Svend Otto S, från Folket i Bilds Förlag 1966, är en av mina absoluta favoritböcker från min barndom. Massvis med gånger har jag dessutom läst den för Viggo och Klara, och Klara har en vit kanin som liknar Kalle Skutt mycket. Vi kallar den så klart för Kalle Skutt. Illustrationerna är så fina, och kanske tycker jag extra mycket om den för att flickan i boken heter Kerstin precis som jag. Bokens Kerstin hittar en pappkartong på vinden, och i den ligger Kalle Skutt, som varit hennes mammas leksakskanin. Boken varvas med berättelser om hur Kerstin leker och pratar med Kalle Skutt, och hur hennes mamma lekte med honom.

Kalle Skutt

Kalle Skutt

Kalle Skutt

Kalle Skutt

Kalle Skutt

Kalle Skutt

Kalle Skutt

Kalle Skutt

Kalle Skutt

Kalle Skutt

Kalle Skutt

Kalle Skutt

Kalle Skutt

Kalle Skutt

1 kommentar

  1. Svend Otto Sørensen (1916-1996), som man kan förstå av namnet dansk, förkortade som författare och illustratör alltid sitt namn till Svend Otto S. Hans barnböcker introducerades i Sverige av Folket i Bilds förlag och Tidens förlag, det förra ett dotterförlag till det senare.

    Boken om Kalle Skutt är verkligen en pärla, och jag minns att du fäste dig vid den, kanske både för att det är en så fin berättelse och för att Kalle Skutts ägare heter som du.

    Comment by Enn Kokk — 2012-05-31 22:13 #

Beklagar, kommentarsfunktionen är inaktiverad för närvarande.

WordPress med Pool theme designad av Borja Fernandez, Kerstin Kokk.
Inlägg och kommentarer feeds. Valid XHTML och CSS. ^Topp^