Foton från förr: köket i Öregrund i början av 70-talet

5 maj 2012 20:05 | Allmänt, Bilder, Formgivning och arkitektur, Foton från förr | Kommentering avstängd

Så här i efterhand kan det vara helt andra saker man hade velat ha dokumenterat än vad som verkligen syns i fotoalbumen. Linoleumgolvet i köket i Öregrund, till exempel. Jag minns det som att det var prickar i rutmönster i rött, gult, grönt och blått. Men litet av köket skymtar i alla fall på några bilder på min syster Anna och mig. Först tre bilder från 1970 där Anna sitter i kökssoffan och dricker choklad i en röd bakelitkopp och jag sitter bredvid i barnvagnen. Jag är väl 10 månader ungefär och har en tröja i röd- och orangerandig frotté. På de här bilderna hade mamma och pappa bara haft sommarstället i Öregrund något år. Kökssoffan har fortfarande sin originalfärg. Senare målade mamma den och skåpluckorna blankt klarröda, och ännu senare blev soffan mörkblå. På väggen sitter fortfarande en sliten grå tapet med diskret mönster, och så ett Jobstryck och en rödmålad kryddhylla som färgklickar. För att inte tala om den gulrandiga vaxduken. Den hade vi i många år. Gardinen och lampan har jag inget minne av. De måste ha åkt ut ganska snart. Den sista bilden är från 1973, så där är jag litet större. Där ser man att köksstolarna är målade klargula, man skymtar de röda skåpluckorna, och på diskbänken står en röd Höglundvas.

Anna 1970 i Öregrund

Anna 1970 i Öregrund

Jag 1970 i Öregrund

Jag 1973 i Öregrund

No Comments yet

Beklagar, kommentarsfunktionen är inaktiverad för närvarande.

WordPress med Pool theme designad av Borja Fernandez, Kerstin Kokk.
Inlägg och kommentarer feeds. Valid XHTML och CSS. ^Topp^