Foton från förr: Matti och jag 1975

1 maj 2012 19:25 | Allmänt, Bilder, Foton från förr | 4 kommentarer

Här står min lillebror Matti och jag 6 juni 1975 utanför Tunabergsskolan. Matti är två år och jag fem. Vi har varit på vår storasyster Annas skolavslutning. Jag har en för kort klänning som min mamma sytt i ett Tampellatyg. Jag har kvar den, och Klara har också haft den. Till det nedhasade strumpbyxor och röda och vita träskor med hjärtan. Väldigt bestämd ser jag ut. Matti har velouroverall med grön ficka i form av ett hjärta. Finast.

Jag och Matti 1975

4 kommentarer

 1. härlig bild! var du snäll mot lillbrorsan? hehe. :)

  Comment by Allt det gamla goda — 2012-05-01 20:26 #

 2. Vad var det med de där (för) korta klänningarna egentligen? Jag ser precis likadan ut på många av mina barndomsbilder. De måste väl ha varit ganska praktiska att leka i ändå? Fast det är klart, strumpbyxorna (kallade ni dem också för kalasbyxor?) hasade ju, som du skriver, alltid, ALLTID ner.

  Minns särskilt att jag fick ärva en mörkblå kortklänning med gula hjärtan på! av min något äldre kusin. Hon hade dessutom i sin tur ärvt en likadan av sin storasyster… Gissa om vi var fina på kusinkalasen. ;)

  /helena

  Comment by enannanhelena — 2012-05-02 22:04 #

 3. De där 60-talsklänningarna var ju väldigt korta i modellen, och mamma sydde av de mönstren även på 70-talet. Slutade strax under rumpan som en tunika, men man hade dem som klänning. Och här var väl klänningen på gränsen till urvuxen, och dessutom står jag på ett sätt så den liksom dras upp i kombination med att grenen på kalasbyxorna är litet nedhasad. Ja, kalasbyxor sa man!

  Comment by Kerstin — 2012-05-03 9:23 #

 4. Haha! Så fina ni är. Och jag hade precis likadan träskor som dig när det begav sig. Även nedhasade strumpbyxor och för korta klänningar.

  Comment by AL — 2012-05-07 11:21 #

Beklagar, kommentarsfunktionen är inaktiverad för närvarande.

WordPress med Pool theme designad av Borja Fernandez, Kerstin Kokk.
Inlägg och kommentarer feeds. Valid XHTML och CSS. ^Topp^