Kaffekrans
Deg
150 g smör
5 dl mjölk
50 g jäst
1 tsk salt
1 dl socker
2 tsk kardemumma
14-15 dl vetemjöl
Fyllning
100 g rumsvarmt smör
3/4 dl strösocker
1 msk vaniljsocker
1 msk kanel
Eller välj någon annan fyllning, till exempel någon av dem till karlsbaderbullarna.
Uppvispat ägg till pensling
Florsocker och litet vatten till glasyr
Smält smöret i en kastrull. Tillsätt mjölken och värm till 37 grader. Smula jästen i en stor bunke och rör ut den med litet av degspadet. Tillsätt resten av degspadet, socker, salt och kardemumman och rör om. Tillsätt nästan allt mjöl, men spara litet till utbakningen. Arbeta degen tills den blir slät och blank. Täck den med bakduk och låt jäsa 30 minuter. Ta upp degen på mjölat bakbord och knåda. Dela den i två delar. Kavla ut varje del till en rektangel. Bred på smör och strö över socker, vaniljsocker och kanel. Rulla ihop och forma varje rulle till en krans med skarven nedåt på plåt med bakplåtspapper. Klipp flikar inte riktigt igenom och vänd dem så de ser ut som blad. Jäs under bakduk 20-30 minuter. Värm under tiden ugnen till 200 grader. Pensla med uppvispat ägg. Grädda i nedre delen av ugnen 15-20 minuter. Rör ihop florsocker och litet vatten till glasyr och ringla över kransarna när de är helt kalla.
WordPress med Pool theme designad av Borja Fernandez, Kerstin Kokk.
Inlägg och kommentarer feeds.
Valid XHTML och CSS. ^Topp^