Motstridigheter om nässelsoppa

19 april 2012 19:49 | Allmänt, Ätbart, Bilder | 2 kommentarer

Vet ni, det finns väldigt motstridiga bud om hur man hanterar och tillagar nässlor. Jag har läst i olika kokböcker och recept på nätet. Dels att späda nässlor bränner man sig inte på, dels att man måste ha handskar för att inte bränna sig. Jag hade i alla fall plasthandskar, sådana där man kan köpa på apoteket, och jag brände mig litet ändå. Sedan står det i vissa recept att man ska slå bort vattnet man har förvällt nässlorna i, och koka upp med nytt vatten i soppan. I andra recept står det att man ska spara det och använda i soppan. Jag slog bort vattnet och kokade med nytt. Det försvann säkert nyttiga vitaminer av det. Gott blev det i alla fall. Och snyggt i svart Vinranka.

Nässlor

Nässelsoppa

2 kommentarer »

RSS-flöde för kommentarer till det här inlägget. TrackBack URI

  1. har aldrig smakat nässelsoppa men det ser ju i alla fall väldigt läckert ut där med ägget på svart vinranka och på virrvarr dessutom..

    Comment by Allt det gamla goda — 2012-04-19 20:45 #

  2. Fantastiskt vackert!

    Comment by E. — 2012-05-08 23:18 #

Lämna en kommentar

XHTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

WordPress med Pool theme designad av Borja Fernandez, Kerstin Kokk.
Inlägg och kommentarer feeds. Valid XHTML och CSS. ^Topp^