Motstridigheter om nässelsoppa
19 april 2012 19:49 | Allmänt, Ätbart, Bilder | 2 kommentarerVet ni, det finns väldigt motstridiga bud om hur man hanterar och tillagar nässlor. Jag har läst i olika kokböcker och recept på nätet. Dels att späda nässlor bränner man sig inte på, dels att man måste ha handskar för att inte bränna sig. Jag hade i alla fall plasthandskar, sådana där man kan köpa på apoteket, och jag brände mig litet ändå. Sedan står det i vissa recept att man ska slå bort vattnet man har förvällt nässlorna i, och koka upp med nytt vatten i soppan. I andra recept står det att man ska spara det och använda i soppan. Jag slog bort vattnet och kokade med nytt. Det försvann säkert nyttiga vitaminer av det. Gott blev det i alla fall. Och snyggt i svart Vinranka.
2 kommentarer
Beklagar, kommentarsfunktionen är inaktiverad för närvarande.
WordPress med Pool theme designad av Borja Fernandez, Kerstin Kokk.
Inlägg och kommentarer feeds.
Valid XHTML och CSS. ^Topp^
har aldrig smakat nässelsoppa men det ser ju i alla fall väldigt läckert ut där med ägget på svart vinranka och på virrvarr dessutom..
Comment by Allt det gamla goda — 2012-04-19 20:45 #
Fantastiskt vackert!
Comment by E. — 2012-05-08 23:18 #