Trångt om tårna

28 januari 2007 22:09 | Allmänt | 3 kommentarer

Senaste veckan har vi lagt märke till att Klaras vinterkängor verkade trånga. Konstigt, eftersom jag köpte dem för ett par månader sedan, och fick hjälp av expedit att prova ut. De är i storlek 23. Jag letade fram de vintekängor som vi hade i nästa storlek. De är i dubbelstorlek 25-26, och var rätt stora på Klara. Jag mätte Klaras fot, och fick den till knappt 13 cm. Gamla kängan visade sig vara drygt 11 cm inuti. Helkonstigt! De andra kängorna var 17 cm. När Bo skulle åka och veckohandla på Gränby centrum följde vi därför med hela familjen, så jag kunde gå med Klara till Sko-August där ute. Jag tog med båda paren kängor, så jag kunde få hjälp att mäta. Expediten mätte Klaras fot. Den var 12,7 cm. Hon mätte gamla kängan. 11,5 cm. Nya kängan 17 cm. Hon tyckte förstås att kängor som är 17 cm ju är alldeles för stort. Två cm är lagom att lägga på för vinterkängor. Jag frågade vilken storlek som vore lagom. 22 eller 23, sa expediten. Men de här är ju 23, sa jag. Då kände hon efter att det var något inknölat längst fram i tån på kängorna. Det visade sig vara en strumpa i vardera kängan, och varken hon eller jag hade märkt det när vi mätte inuti. Stackars Klara som har gått med inknölade strumpor i kängorna säkert en vecka. Varken jag, Bo eller dagispersonalen har märkt något. Men bra att vi inte behövde köpa nya kängor.

3 kommentarer »

RSS-flöde för kommentarer till det här inlägget.

  1. Hur kan det hamna strumpor längst fram i kängorna? Stannade de kvar när Klara fick av sig kängorna någon gång?

    Comment by Hull — 2007-01-28 22:19 #

  2. Kan vara så. Eller så har den lilla sko- och strump-fetischisten Klara tryckt in dem där. Hon älskar att ta på och av skor och strumpor. På dagis om Klara plötsligt är försvunnen vet personalen att de ska titta i kapprummet. Hon går ofta dit och provar skor.

    Comment by Kerstin — 2007-01-28 22:36 #

  3. Haha. Sött.

    Comment by Kamilla — 2007-01-29 17:50 #

Lämna en kommentar

XHTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

WordPress med Pool theme designad av Borja Fernandez, Kerstin Kokk.
Inlägg och kommentarer feeds. Valid XHTML och CSS. ^Topp^