Min gröna keramiksamling

17 januari 2012 7:07 | Allmänt, Bilder, Formgivning och arkitektur | 6 kommentarer

När jag bloggade om den gröna Kågevasen kom jag på att jag borde visa upp min gröna keramiksamling, för jag har faktiskt en del. Flera av skålarna har jag ärvt efter min mormor, och några av skålarna från mormor är inte i så fint skick. De har nagg och kalkavlagringar eftersom hon har haft blommor i dem. Jag skulle säkert inte ha köpt dem i det här skicket, men jag tycker om dem eftersom de kommer från mormor, och jag har dem uppe på en hylla så man inte ser det fula.

Här har vi hela samlingen

Gröna samlingen

Kågevasen som inte har Argentadekor

Vas

Vas

Argentaaskfat

Gröna samlingen

Gröna samlingen

Argentaskål

Gröna samlingen

Gröna samlingen

Gröna samlingen

Handdrejad Kåge står det under den här

Gröna samlingen

Gröna samlingen

Gröna samlingen

Ingenting alls står det under de här två, men väldigt fina!

Gröna samlingen

Gröna samlingen

Gröna samlingen

Gröna samlingen

Gröna samlingen

Gröna samlingen

Gröna samlingen

Svårt att tyda stämpeln, men jag tror det står HS Sweden 1017/G

Gröna samlingen

Gröna samlingen

Gröna samlingen

Ekeby 3235 står det under denna Anna-Lisa Thomson-skål från 1938-1939. Jag använder den mycket till olika blomsterarrangemang.

Gröna samlingen

Gröna samlingen

Gröna samlingen

Gröna samlingen

Vid skål/fat av Vicke Lindstrand och en assiett från 1951. Det är väl delar i en fruktservis.

Gröna samlingen

Gröna samlingen

Gröna samlingen

Gröna samlingen

Gröna samlingen

6 kommentarer »

RSS-flöde för kommentarer till det här inlägget. TrackBack URI

 1. De två okända i mitten är ”NoArgenta”, dvs Gustavsberg 2a sortering.

  Jag vet var det står en hel sån fruktservis med ett jättestort fat och 6 assietter, var lite sugen på det faktiskt. Tror att det finns kvar medan jag bestämmer mig, det har stått ett tag nu, priset var ganska okej 150 kr.

  Comment by Benny — 2012-01-17 8:43 #

 2. Man ska inte underskatta affektionsvärdet. Jag har bl.à en tysk golvvas från mormor och morfar som jag aldrig skulle köpt i det skick den är i. Ändå är den en av mina favoriter.

  Gillar verkligen Argentaskålen med insekten!

  Comment by Jenny — 2012-01-17 9:06 #

 3. Kul att se hela samlingen. Skålen med insekten kommer från mina föräldrar. Ni fick den när vi tömde huset. Tror att det kan ha varit någon present de fick tidigt för jag minns den från det jag var liten. Den stod alltid på skrivbordet.

  Comment by Kristina Strömberg — 2012-01-17 11:27 #

 4. @Benny Är det det? Även om det är samma glasyr som Argenta är det ju supertunt gods, till skillnad från Argenta som i alla delar jag har sett är rätt robust, och på undersidan är det liksom ett finstrimmigt lätt reliefmönster som jag inte sett på Argenta. Fast nu när jag tittar i Gisela Eronns bok om Kåge som jag har, ser jag på s. 81 en Argentaskål som ser ut att ha tunnare gods.

  Comment by Kerstin — 2012-01-17 19:09 #

 5. @Benny Om du menar Vicke Lindstrand-fruktservisen så kan jag verkligen rekommendera den! Köp! Jag använder min skål massor, både som fruktfat och uppläggningsfat. Väldigt fin att servera sallad på.

  Comment by Kerstin — 2012-01-17 19:12 #

 6. åh, där har du ju skålen till den gröna vasen.

  Comment by Gitte — 2014-03-12 22:51 #

Lämna en kommentar

XHTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

WordPress med Pool theme designad av Borja Fernandez, Kerstin Kokk.
Inlägg och kommentarer feeds. Valid XHTML och CSS. ^Topp^