Liten skål med gul och svart dekor

12 december 2011 7:39 | Allmänt, Bilder, Formgivning och arkitektur | 1 kommentar

Den här skålen har alltid stått tillsammans med den andra gulsvarta skålen på hallbyrån. Jag har verkligen ingen aning vad det är för skål. Någon som vet? Under finns en stämpel som delvis är svår att tyda. Jag tror att det står IB 542. Sedan är det en handmålad 2:a.

Gulsvart skål

Gulsvart skål

Gulsvart skål

1 kommentar »

RSS-flöde för kommentarer till det här inlägget. TrackBack URI

  1. Intressant formvärld som du har fördjupat dig i, Kerstin. Skålen är formmässigt en parafras på Wiener Werkstädters dekorformer Alltså före första världskriget och vilket – som du vet – var en föregångare till 30-talets Bauhaus Skulle gissa att den är från 30-talet eller något senare. Skickar du bilderna i ett separat mej till mig thunberg40@gamil.com så kan jag forska vidare.

    Comment by Anders Thunberg — 2012-01-03 17:31 #

Lämna en kommentar

XHTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

WordPress med Pool theme designad av Borja Fernandez, Kerstin Kokk.
Inlägg och kommentarer feeds. Valid XHTML och CSS. ^Topp^