En riktig hibiskus

12 oktober 2011 7:06 | Allmänt, Bilder | 4 kommentarer

Daniel, som pluggar till trädgårdsmästare, bloggade i somras om riktiga hibiskusar, och jag lovade honom att visa upp min, som jag har ärvt efter min farbror, och som är som ett litet träd. Litet och litet, förresten. Den är kanske en meter hög, och då beskär jag den ändå kraftig varje år. Nu har den bara blommat med en blomma åt gången sedan i somras, men nu var det riktigt många blommor och knoppar samtidigt, så jag passade på att plåta den. Hibiskusen har stått ute på altanen hela sommaren, men nu har den stått inne några veckor. Jag tog bara ut den igen för att kunna fotografera den bra. Ni ser att den har fyllda blommor som beter sig litet som de vill. Inte som de hibiskusar som man brukar hitta i handeln, som är behandlade med retarderingsmedel.

4 kommentarer

 1. Så roligt att se. Jag har en exakt likadan som jag fick skott av en gammal släkting för 20 år sedan min blommar och växer och jag beskär den hårt flera gånger om året. Ursprunget finns kvar hos damen som är 91 år och hennes är över 50 år och tar upp hela rummet stor (stam). Min finns på bloggen under blommor.

  Comment by Randiga Tråden — 2011-10-12 7:27 #

 2. Så vackert! Och så roligt att se Mattis gamla hibiscus blomma!

  Comment by Birgitta Dahl — 2011-10-12 13:16 #

 3. Jag minns den från två olika bostäder. Först hade Matti den, vädig redan då, på fönsterbänken i köket på Kungsgatan, på somrarna med fönstret öppet ut mot gården med päronträdet. Sen stod den i hans lägenhet på Timmermansgatan och blev där ännu större.

  Comment by Enn Kokk — 2011-10-12 21:53 #

 4. Vad fin! Säg till om du skulle vilja ta sticklingar på den nån gång.

  Comment by Nina — 2011-10-16 16:18 #

Beklagar, kommentarsfunktionen är inaktiverad för närvarande.

WordPress med Pool theme designad av Borja Fernandez, Kerstin Kokk.
Inlägg och kommentarer feeds. Valid XHTML och CSS. ^Topp^