Jo, jag köpte litet lakrits bara

4 oktober 2011 20:14 | Allmänt, Ätbart | 6 kommentarer

Äntligen kom jag iväg till en lakritsbutik på Söder som jag länge tänkt besöka. Jag och min kollega Vanja åkte dit efter jobbet ikväll. Butiken heter Hållplatsens tidningar och tobak, och är alltså en liten kiosk med en vägg med massor med ovanliga lakritssorter. Framför allt – de har Salmiak-Crème, som nästan är omöjligt att få tag på. Så jag bunkrade Salmiak-Crème, både för att äta och för att experimentera med att smaksätta bakverk och glass. Dessutom några andra produkter som jag också tänker använda för bakning och godistillverkning: lakritspasta, lakritspulver och hockeypuckar, som smakar som en blandning av lakrisal och hockeypulver, och som jag tänkte stöta till pulver.

6 kommentarer

 1. Har du varit hos Laktitsroten på Sveavägen?
  http://www.lakritsroten.se/index.htm

  Comment by Gila — 2011-10-04 20:21 #

 2. Nej, inte än, men jag ska. Men de verkar inte ha Lakrits-Crème, och det var det som var viktigast för mig att köpa.

  Comment by Kerstin — 2011-10-04 20:23 #

 3. Oj vad gott! Min favorit just nu är chokladkakor smaksatta med lakrits och havssalt. Men Salmiak creme verkar vara en hit. Måste testas…

  Comment by Ulrika på Leta retro — 2011-10-04 20:36 #

 4. Polkapojkarna i Gamlastan har Salmiakromberna i små pappaskar :-)

  Comment by DeBeer — 2011-10-04 20:49 #

 5. åh, det är ju ”min” tobaksaffär du varit på! eller lakritsaffär, kanske vi ska säga. :) postombud är de ju också. kanontrevliga!

  Comment by Maine — 2011-10-06 11:10 #

 6. […] att använda lakritspulvret som jag köpte för ett tag sedan. Receptet på lakritsfudge hittade jag hos Pickipicki. God blev […]

  Pingback by Kerstin Kokk » Sånt jag gör en fredagkväll – kokar lakritsfudge till exempel — 2011-11-05 12:05 #

Beklagar, kommentarsfunktionen är inaktiverad för närvarande.

WordPress med Pool theme designad av Borja Fernandez, Kerstin Kokk.
Inlägg och kommentarer feeds. Valid XHTML och CSS. ^Topp^