Man kan ha blommor i salladen och man kan ha grönsaker i blomsterbuketten

12 september 2011 19:42 | Allmänt, Bilder, Trädgård | 3 kommentarer

Lika väl som man kan ha ätliga blommor som indiankrasse, ringblommor och gurkört i salladen, kan man blanda snygga grönsaker i blomsterbuketten. Här har jag ramat in buketten med några blad av röd mangold. De håller fint. Dessutom en lysande varmgul pumpablomma. Den höll bara ett par timmar, men har man miljoner pumpablommor kan man offra en för en liten stunds skönhet. Buketten blev fin även efter att jag plockade bort den när den vissnat.

3 kommentarer

  1. Hanblommorna på squashen kan man fritera eller steka i olja. Det går säkert med pumpablommor också – de ser ju lika ut. Vi gjorde det idag med de sista när jag rev ut i växthuset. Faktiskt riktigt gott med lite salt på.

    Comment by Kristina Strömberg — 2011-09-12 20:14 #

  2. Jag håller med dig – jag använder allt i trädgården, särskilt fina rabarberblad. Om man använder oasis kan man verkligen bygga upp fina arrangemang. Det skulle vara intressant att få höra om pumpablommor går att äta :)!

    Comment by Ann Christin Sandlund — 2011-09-12 20:32 #

  3. Blommande kryddväxter, till exempel kungsmynta, är också fint i buketter. Jag har också använt kvistar av rönn med granna röda bär på.

    Comment by Enn Kokk — 2011-09-12 22:43 #

Beklagar, kommentarsfunktionen är inaktiverad för närvarande.

WordPress med Pool theme designad av Borja Fernandez, Kerstin Kokk.
Inlägg och kommentarer feeds. Valid XHTML och CSS. ^Topp^