Labyrint

19 november 2006 23:28 | Allmänt, Bilder, Pyssel och hantverk | 1 kommentar

I morse sov vi faktiskt till halvnio. Otroligt. Barnen brukar vakna någon gång mellan sex och sju, men igår somnade de ju så sent. Klara vaknade i och för sig vid sextiden och kom intassande. Jag sa åt henne att lägga sig bredvid mig i stora sängen och sova mera, men det ville hon inte. Istället lade hon sig i soffan och sov vidare tills Viggo vaknade och väckte oss halvnio. Ikväll var det dock likadant som igår, en kamp att få dem att somna. Så fort man ruckar minsta lilla på rutinerna blir det galet.

I eftermiddags cyklade jag och Viggo till Röbo och plockade material till dörrkransar som jag ska göra till Drabantens julmarknad. Vi plockade lingonris, blåbärsris, mossa, nypon och enris. Det finns en fin kulle med bara enbuskage där ute. Det är som en labyrint med alla stigar, och Viggo tyckte att det var jättekul.

labyrint

Jag kom att tänka på när jag var liten, gick i lågstadiet gissar jag, och mormor och jag var där ute i Röbo och plockade halm från åkern som vi använde till taket på en julkrubba som vi gjorde. Krubban gjorde vi i kartong, och så gjöt vi figurer i gips och målade. Och så hade vi en jättestor plåtbricka med raka höga kanter som vi fyllde med jord och sådde gräs i, där vi utformade landskapet. Undrar var den där julkrubban och figurerna har tagit vägen? Gissar att kartongkrubban blev fuktskadad och gipsfigurerna gick sönder med åren, och eftersom jag inte är kristen skulle jag aldrig använda krubban idag.

1 kommentar »

RSS-flöde för kommentarer till det här inlägget.

 1. Vilken fin bild på Viggo och enbuskarna! Jag var ju där med er när ni var små.

  Jag beställer härmed två dörrkransar, en till Uppsala och en till Öregrund, inte helt likadana. När är julbasaren? Jag vill gärna komma.

  Jag minns den där krubban, men inte vad som hänt med den. Vi delade ju på och kastade saker ur vårt gamla förråd, när vi byggde om i Uppsala. Var och en av er fick ta det ni ville spara på.

  Kram

  Mamma

  Comment by Birgitta Dahl — 2006-11-20 23:12 #

Lämna en kommentar

XHTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

WordPress med Pool theme designad av Borja Fernandez, Kerstin Kokk.
Inlägg och kommentarer feeds. Valid XHTML och CSS. ^Topp^