Fredagspizza

19 augusti 2011 19:12 | Allmänt, Ätbart, Bilder | 2 kommentarer

För ett par år sedan var hemmagjord pizza på sconesdeg vanlig fredagsmiddag här hemma, men så tröttnade barnen på det. Sen var det nachos en ganska lång period. Bra för att man plockar ihop av det man gillar. Alla fick i sig ordentligt; även Viggo som har rätt bestämda åsikter om vad han gillar, och det är inte så mycket. I våras började jag gå rätt ofta med barnen till den lokala pizzerian på fredagar när jag hämtat dem på fritids och dagis. Mycket populärt. Det är dessutom en bra och trevlig pizzeria. För ett par veckor sedan testade jag att göra hemmagjord pizza igen, men jag gjorde den på riktig jäsdeg och barnen fick vara med och göra sina pizzor. Jag gjorde till och med runda pizzor så att alla skulle få sina egna. Tack och lov tyckte barnen att det blev precis som pizzeriapizza, det vill säga bra. Det är ju faktiskt så mycket godare med riktig jäsdeg som man kavlar riktigt tunt, jämfört med sconesdeg som blir tjock och stabbig. Så nu har vi nog en ny fredagsvana ett tag framöver. Den här gången gjorde jag dock två plåtstora istället. Det är en halv med skinka, en halv med oliver och ananas och en hel plåt med salami och fårost.

2 kommentarer »

RSS-flöde för kommentarer till det här inlägget. TrackBack URI

  1. Hembakad pizza är grymt, och de där ser supersmaskiga ut! Själv fick jag den andra fredagsvanligheten, tacos!

    Comment by La momes Old fashioned — 2011-08-19 19:27 #

  2. Vi gjorde pizza när barnen var hos oss. De godtog köpepizza på rulle med pålägg de valde själva (samma som du hade) och det gick hem. Tror dock att din pizza är godare.

    Comment by Kristina Strömberg — 2011-08-19 22:10 #

Lämna en kommentar

XHTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

WordPress med Pool theme designad av Borja Fernandez, Kerstin Kokk.
Inlägg och kommentarer feeds. Valid XHTML och CSS. ^Topp^