Mårran är här

28 oktober 2006 23:17 | Allmänt, Trädgård | 3 kommentarer

Jag gjorde en räddningsaktion just innan frosten kom och mörkret föll. Sent på eftermiddagen, när Bo var och handlade mat, insåg jag att jag måste ut i trädgården och rädda grönsakerna innan det blev mörkt, för i natt kommer frosten. Det är redan en minusgrad. Klara blev skitsur och skrek konstant medan jag sprang omkring i skymningen utanför vardagsrumsfönstret i kanske tio minuter och skördade omogna tomatklasar som får mogna färdigt här inne, slätbladig persilja, mangold och rödbetor. Rödbetorna hade väl i och för sig klarat natten. De är ju under jord. Vi har massor av potatis kvar i jorden också. Vi får gräva upp den imorgon. Problemet är att vår matkällare inte är tillräckligt kall. Mangolden har jag förvällt och fryst in i lådor. Det blev massor kvar i landet, för vi har ju hur mycket som helst. Pelargoner och andra frostkänsliga växter har jag tagit in också. Imorgon måste jag också sätta alla vårblommande lökar som jag fick i födelsedagspresent, och gräva upp och ta in daliaknölarna för vinterförvaring. Nu kan Mårran komma och sprida sin köld bäst hon vill.

3 kommentarer

  1. Mårran har varit här också. Hon har tagit dahliorna och änglatrumpeterna. Mamma har nu grävt upp alla dahliaknölarna och ställt in dem i bastuns duschrum. Dit lyfte jag också in de stora krukorna med änglatrumpeterna över vintern.

    Comment by Enn Kokk — 2006-10-29 18:35 #

  2. Jo visst, Mårran har varit söderut. I sista ögonblicket (med termometern visande -3) sprang jag ut barfota för att bära in tomatplantan som står i en kruka. Pust. Jag hann.

    Comment by Anna-Karin — 2006-10-30 19:50 #

  3. Mårran kan vara lite varstans.

    Comment by Joakim — 2006-12-01 16:30 #

Beklagar, kommentarsfunktionen är inaktiverad för närvarande.

WordPress med Pool theme designad av Borja Fernandez, Kerstin Kokk.
Inlägg och kommentarer feeds. Valid XHTML och CSS. ^Topp^