Gissa mitt ord! (Alga)

5 augusti 2011 8:57 | Allmänt, Bilder, Formgivning och arkitektur, Spel och pussel | 2 kommentarer

Tänk vilken överraskning som väntade mig när jag öppnade det här spelet, som var ett av tre fina Algaspel som jag hittade på en av loppisrundorna förra veckan. Orden som den tidigare ägaren hade skrivit visade sig vara en rad tidstypiska namn, och överst mitt eget! Säkert är det namnen på familjemedlemmar och kanske kompisar. Väldigt snyggt är det också med brickorna som imiterar olika träslag. Spelet verkar ha engelsk förlaga, för på locket står: © John Waddington Ltd., England. Bredvid Algalogotypen står också 1229, och jag har noterat att Algaspelen brukar ha nummer på det viset. Finns det någon spelsamlare som har koll på vad de här numren betyder? Är det unika nummer för varje spel, och finns det någon systematik så att man kan räkna ut vilket år ett spel är tillverkat utifrån numret? De andra två spelen jag köpte nu, som jag ska visa upp senare, har nämligen nummer väldigt nära, och jag tror att alla tre spelen kom från samma ägare som säkert köpt dem under en ganska kort tidsperiod när barnen var i lämplig ålder. De andra två spelen är från 1962 och 1964, men på det här spelet står inget årtal.

2 kommentarer »

RSS-flöde för kommentarer till det här inlägget. TrackBack URI

  1. …och jösses vad lycklig jag blir. Vårt nästan kultförklarade exemplar på sommarstället har troligtvis ”städats bort”. Vill du någonsin sälja ditt exemplar så är det bara att höra av sig, alla – numer- vuxna barn skulle återigen ta upp fighten:)

    Comment by Bodil — 2012-07-17 19:29 #

  2. @Bodil Kul! Men spelet vill jag nog ha kvar…

    Comment by Kerstin — 2012-07-17 23:37 #

Lämna en kommentar

XHTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

WordPress med Pool theme designad av Borja Fernandez, Kerstin Kokk.
Inlägg och kommentarer feeds. Valid XHTML och CSS. ^Topp^