Dagens kopp: Stig Lindbergs Coq från Gustavsberg

4 augusti 2011 19:59 | Allmänt, Bilder, Dagens kopp, Formgivning och arkitektur | 2 kommentarer

Stig Lindbergs Coq är verkligen en klassiker som var omåttligt populär bland 60- och 70-talets radikaler, minns jag att en av mina lärare när jag läste konstvetenskap kommenterade den. Man var väldigt rätt om man hade den. Den producerades i nästan 20 år, 1966-1985. Modellen heter LU. Jag har aldrig känt något starkt habegär till Coq, och nog tyckt att den har varit litet för robust för min smak. Men när jag hittade den för en tia på en gårdsloppis fick den följa med hem, och nu tycker jag mer och mer om den! Jag tror fortfarande inte att jag skulle vilja duka med en hel servis, men en udda kopp är alldeles lagom. Ganska många dagar nu har jag valt att dricka mitt frukostte ur den. Den är så otroligt skön och behaglig, och jag gillar växelverkan mellan det mycket blanka och matta i glasyren. Jag tror också att det lättar upp intrycket att den är vit och inte brun inuti. Snäll och omtänksam känns den. Sånt som man behöver på morgonen.

2 kommentarer

  1. Börjar längta lite efter hösten när jag se den. Ser ut att passa väldigt bra till ett höstigt rökt te.

    Comment by Mikkis — 2011-08-05 14:48 #

  2. Det är en vacker kopp som utstrålar värme och omtänksamhet.

    Comment by Birgitta Dahl — 2011-08-06 13:34 #

Beklagar, kommentarsfunktionen är inaktiverad för närvarande.

WordPress med Pool theme designad av Borja Fernandez, Kerstin Kokk.
Inlägg och kommentarer feeds. Valid XHTML och CSS. ^Topp^