Praoplatser i mitt liv

20 oktober 2006 20:14 | Allmänt | Kommentering avstängd

På lunchen idag pratade Felicia, Tobias och jag om praoplatser som vi hade på högstadiet.

Min första praoplats var på ett frukt- och grönsaksgrosseri. Det var jag och några gubbar. De var rätt inskränkta och fördomsfulla, och så fransmannen som frågade om jag hade rökt hasch någon gång. Läskigt, läskigt. Och så fick jag gå ensam och äta lunch på Verkstadsskolan som det hette då, som var en gymnasieskola med en massa yrkesinriktade linjer som verkstadsteknisk och bygg och sånt. Jag var jätterädd för alla stora hårdrockskillar som hette Ronny/Conny/Sonny.

Andra praoplatsen var på Svenska kyrkan. Var helt ok, även om jag inte är troende. Jag fick göra litet kontorsarbete, men mest följa med på olika barngrupper, tonårsgrupper, till ålderdomshem och sånt. Det var trevliga, samhällsengagerade människor.

Tredje praoplatsen var på Konsumbageriet. En kille som då gick i min parallellklass, och senare i samma klass i gymnasiet, var där samtidigt. Hans taktik var att försöka smita ifrån, min att fråga vad jag skulle göra för ny uppgift när jag var klar med något. Min taktik var bäst. Han fick sopa golv och stå vid korvbrödsmaskinen. Jag fick göra roliga grejer som att göra tårtor och bakelser. Att stå vid löpande bandet och baka ut wienerbröd av degremsorna som kom ut ur maskinen var också kul ett tag.

No Comments yet

Beklagar, kommentarsfunktionen är inaktiverad för närvarande.

WordPress med Pool theme designad av Borja Fernandez, Kerstin Kokk.
Inlägg och kommentarer feeds. Valid XHTML och CSS. ^Topp^