Jag gör vad jag kan för att bli av med kakorna

25 juli 2011 13:51 | 50 sorters kakor, Allmänt, Ätbart, Bilder | 13 kommentarer

Alltså bjöd jag in till namnsdagsfika på altanen igår. Det är verkligen inte 50 sorters kakor kvar, men rätt mycket ändå. 24 sorter tror jag. Så mycket att jag fick ställa alla kakburkarna på altangolvet för att de skulle få plats, men det gick bra! En tårta med mandelbotten, lemon curd som fyllning och grädde och hallon ovanpå gjorde jag också. När jag höll på att garnera hittade jag inte tyllen till spritsen för att spritsa grädden, men gick fint ändå att äta den. Innan gästerna gick hem fick de ta varsin glassburk och fylla med blandade kakor, så nu har kaklagret minskat något.

13 kommentarer »

RSS-flöde för kommentarer till det här inlägget. TrackBack URI

 1. Synd att vi inte bor grannar… innehållet i de där kakburkarna ser ljuvligt ut, jag är impad!

  Comment by Farbror Sid — 2011-07-25 17:52 #

 2. Grattis på namnsdagen!

  Comment by Birgitta Dahl — 2011-07-25 20:25 #

 3. Gud vad jag skulle vilja komma till dig på fika någongång. hembakt och kaffe i retrokoppar. Ser så underbart härligt ut!

  Comment by Susanna — 2011-07-25 21:51 #

 4. Sid och Susanna: om ni har vägarna förbi Uppsala någon gång får ni höra av er så får ni komma och fika på min altan. Eller inomhus om det är vinter.

  Comment by Kerstin — 2011-07-25 22:15 #

 5. Och jag vill också komma! Du kan inte skicka ner en burk med kakor hit? ;) Eller kaksmulor skulle det nog bli efter den mer än fyrtio mil långa färden. Hm.

  Tycker mig skymta den nya koppen OCH den superfina konsumsnipan. Finfika, på alla sätt!

  Just det; grattis i efterskott, du är ju ett fruntimmer du. :)

  /helena

  Comment by enannanhelena — 2011-07-26 8:58 #

 6. Åh, vilken dröm att få fika på din altan! Jag hoppas att jag kan dra med mig några 08:or på loppistur i Uppsala snart, hoppas att du kan följa med och visa oss alla guldkorn! (Och få ditt Pynta-fat, till slut!)

  Comment by Linda — 2011-07-26 17:53 #

 7. Ja, Linda, jag tänkte att den där gemensamma loppisrundan kunde bli av i slutet av sommaren, för nu är det rätt många bra ställen som jag vill visa er som är semesterstängda.

  Comment by Kerstin — 2011-07-26 17:59 #

 8. Framåt slutet på veckan/helgen åker vi hemåt efter tre fantastiska veckor i Västerbotten. Vem vet, kanske knackar det på din dörr då? :-)

  Comment by Susanna — 2011-07-27 9:17 #

 9. Det vore väldigt trevligt, Susanna!

  Comment by Kerstin — 2011-07-27 10:38 #

 10. Vi kanske skulle göra det då! Du kan väl maila ditt nummer/adress isf? Skulle tro att vi är i dina trakter kring fredag eftermiddag-kväll/lördag förmiddag.

  Comment by Susanna — 2011-07-27 16:35 #

 11. Hej Kerstin! Jag har precis läst in mig på ditt 50-kaksprojekt, och jag måste bara få säga:

  Herreminje! Vilket underbart vansinne! :D

  Och så undrar jag lite hur stor frys ni har, eftersom det fortfarande verkar finnas en del kakor över, som måste förvaras på nåt sätt. ;)

  Jätteroligt att läsa om i alla fall! Har du bakat sen dess?

  Comment by Magdaloony — 2011-07-28 11:40 #

 12. De flesta kakorna har jag inte haft i frysen faktiskt. Bara de sorter som absolut kräver det. Det var framför allt nötkakorna, som ju förlorar sin seghet med en gång om man inte fryser dem. Men jag har en matkällare som är sval. Bakat har jag gjort litet grand efteråt, men inte så mycket eftersom kakorna måste ätas upp. Matbröd och ett par tårtor, och dammsugare som jag och barnen gjorde av kaksmulor har det blivit sedan dess.

  Comment by Kerstin — 2011-07-30 22:15 #

 13. Lovely! En kaksommar, helt enkelt.

  Comment by Magdaloony — 2011-07-31 10:37 #

Lämna en kommentar

XHTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

WordPress med Pool theme designad av Borja Fernandez, Kerstin Kokk.
Inlägg och kommentarer feeds. Valid XHTML och CSS. ^Topp^