Stark och uthållig

22 juli 2011 16:38 | Allmänt | 3 kommentarer

När jag sliter i trädgården tänker jag på första gången jag satte min fot på gymmet i januari och instruktören sa att jag var stark och uthållig. Jag tänker att det faktiskt var sant och inte bara något han sa för att peppa. Man blir stark av vardagens hushålls- och trädgårdsarbete, av att inte vara rädd att ta i. Och efter ett halvårs gymträning cirka tre gånger i veckan med oftast 1 timme kondition och 30 minuter styrketräning per pass är jag ännu starkare. Lägg till det att jag vanliga arbetsveckor går eller cyklar 5 mil per vecka bara för att ta mig fram dit jag ska, för att lämna barnen och ta mig till tåget. Jag tänker också på en majkväll när det var fixarkväll på dagis, och sandlådor skulle grävas om, gräsmattor skulle krattas och blommor skulle planteras. Det var jag och papporna som grävde i den tunga nedtrampade sanden. De andra mammorna krattade och planterade. Jag är asgrym på att gräva tungt, för att jag är stark och för att jag vet hur man gör, att man måste använda hela kroppens tyngd. Sedan när grävjobbet var klart skulle jag bära jordsäckar, och då kom en pappa och frågade om han skulle hjälpa att bära åt mig. Jättekonstig fråga.

3 kommentarer »

RSS-flöde för kommentarer till det här inlägget. TrackBack URI

  1. Stark som Pippi ! Go girl!

    Comment by Gila — 2011-07-22 23:48 #

  2. Där ser man vad vardags sysslor gör med en, cykel gör underverk. Jag kör för mycket bil, tyvärr.

    Comment by Randiga Tråden — 2011-07-23 8:23 #

  3. Heja Kerstin! Och visst är det sjukt när nån frågar om dom ska göra den arbetsuppgift man själv redan gör. Pappan kunde väl ta tag i nåt som inte redan gjordes!

    Comment by Åsa Hagelstedt — 2011-08-24 20:48 #

Lämna en kommentar

XHTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

WordPress med Pool theme designad av Borja Fernandez, Kerstin Kokk.
Inlägg och kommentarer feeds. Valid XHTML och CSS. ^Topp^