Ganska många besökare

13 oktober 2006 12:31 | Allmänt | 2 kommentarer

Allting är ju relativt, och drygt 100 unika besökare om dagen på min blogg kan tyckas blygsamt om man jämför med kändisbloggar. Jag tycker i alla fall att det är ganska mycket. Men min pappa har drygt 260 unika besökare om dagen på sin blogg, så där ligger jag i lä.

Bo har fixat ett nytt statistikverktyg, och där kan jag bland annat se att 41 % av besökarna kom hit genom att direkt ha angett min bloggadress, och sedan är det många som hittar hit genom länkar från kompisars bloggar, genom nyligen.se, och genom sökningar på olika sökmotorer.

Här kan ni se topplista på vad det är som folk söker på, och kommer till mig:

1 6 5.04% smuldeg
2 5 4.20% betonggjutning
3 4 3.36% prydnadsapel
4 4 3.36% trattkantarellsoppa
5 3 2.52% jordslå
6 3 2.52% mockarutor
7 3 2.52% recept danska Äppleskivor
8 3 2.52% äppelpaj smuldeg
9 2 1.68% dipsås till grönsaker
10 2 1.68% dörrkransar pyssel
11 2 1.68% gamla ylletröjor
12 2 1.68% koka pepparkaksdeg
13 2 1.68% lundby dockskåp
14 2 1.68% makaronpyssel
15 2 1.68% memma
16 2 1.68% mints
17 2 1.68% recept på tomat och fetaostpaj
18 2 1.68% stenmangel använda
19 2 1.68% tapeter
20 1 0.84% barnkläder

2 kommentarer »

RSS-flöde för kommentarer till det här inlägget.

 1. Till Kerstin: Med de här ämnena kan jag ju inte konkurrera.

  Men de små essäer och recensioner jag gradvis publicerar lockar många till min blogg – de söker på författare, musiker och så vidare. Det finns till och med en norsk Knuff-artad sida, Sonitus, som regelbundet länkar till den sortens material på min blogg.

  Sen har jag, som du vet, varit mycket outspoken i det jag har skrivit om valutgången, vilket har lett till att många – Ali Esbati flera gånger – har lagt länkar till min blogg.

  Det jag har skrivit om trädgård, framför allt om olika slags rosor och inte minst om änglatrumpet, har många likaledes nått via Google.

  Slutligen får jag, från varje lördag och några dagar framåt, väldigt många besök av sådana som söker rätt svar på melodikrysset – som du vet lägger jag ut rätt svar på hela krysset (men skickar aldrig in svaret själv till radion).

  Comment by Enn Kokk — 2006-10-14 16:24 #

 2. Till Kerstin: Jag föreställer mig, att du också har en stor läsekrets ur nykterhetsrörelsen.

  Själv har jag många läsare ur arbetarrörelsen. Både såna som så att säga har hittat igen mig via googlesökning och, vilket är nästan ännu roligare, unga socialdemokrater, som jag inte ens har känt tidigare. Många av dem länkar till min blogg. Det finns också länk till den på partiets hemsida.

  Men till slut handlar det också om att återkommande skriva tillräckligt intressant för att ströläsare regelbundet ska återkomma. Då får man också oväntade läsare, i mitt fall till exempel många vänsterpartister. Vid riksdagens högtidliga öppnande sa till och med Lars Ohly, att han har läst min blogg. Och för att ta den motsatta ytterligheten: samma budskap kom från Carl Bildt.

  I vimlet kring minnesstunden över Sten Andersson, som jag skriver om i dag på min blogg, träffade jag fyra personer, som spontant nämnde min blogg: en ung SSU-tjej, min gamle arbetskamrat och vän Sören Thunell och så Wanja Lundby-Wedins man – vilket väl betyder, att hon mycket väl känner till vad jag har skrivit om henne och partiledarskapet.

  Den fjärde, Sture Korpi, var inte själv bloggläsare, men det var hans dotter, berättade han. Dottern – jag visste faktiskt inte att hon var hans dotter – heter Annika Korpi och hade läst min recension av hennes debutbok. Hon var glad över den, sa Sture.

  Comment by Enn Kokk — 2006-10-15 15:35 #

Lämna en kommentar

XHTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

WordPress med Pool theme designad av Borja Fernandez, Kerstin Kokk.
Inlägg och kommentarer feeds. Valid XHTML och CSS. ^Topp^