Nu är det bra

30 juni 2011 20:45 | Allmänt, Bilder | 3 kommentarer

På vägen hem från fritids och dagis i gassande sol vid femtiden. Klara: ”Mamma, jag orkar inte cykla, jag är jättetrött! Jag hatar insekterna. De ser ut som myror. Jag blir rädd! Jag vill inte cykla. Jag vill vara hemma hos smultronen nu. Jag är så trött. Jag vill inte. Det här är den värsta dan i mitt liv! Jag hatar dig, mamma. Jag vill inte cykla. Jag hatar mopederna. Jag vill vara hemma nu. Jag vill bada. Jag hatar bilarna. Nu cyklade jag nästan in i trottoaren. Jag vill ha glass. Jag vill vara hemma nu!” Nu. Nu har vi plockat smultron och jordgubbar, badat i uppblåsbara poolen, stekt pannkakor och plättar och ätit glass. Nu är det bra.

3 kommentarer »

RSS-flöde för kommentarer till det här inlägget. TrackBack URI

 1. Barn är underbara! Minns när en 6 åring förundrat frågade mig: Bor inte du här? (på fritids där jag jobbar som pedagog) och jag svarade: Nej, jag har en lägenhet. Barnet svarar: Jaha, jag trodde du sov i soffan (i mysrummet).

  Comment by Gila — 2011-06-30 21:00 #

 2. Trösta Klara med att hon och Viggo snart får komma hit till Öregrund och att man då inte måste göra något alls som man själv inte vill.

  Comment by Enn Kokk — 2011-06-30 21:40 #

 3. Bra att det är bra, nu. Men jag kan inte låta bli att reflektera över hur kul det låter, åtminstone i skrift… fniss, när det inte var bra… Stackars varma Klara!

  Ser bra ut gör det också, med de röda bären och glass till, som prickarna över ä:et! ;)

  /helena

  ps. Håller med Gila, jag har ju inga egna, men när jag var (mycket) yngre var jag ihop med en kille som hade den mest bedårande 4-åring. Vi var inte ihop så länge, men jag saknade den lilla länge, länge. Honom saknade jag inte alls. :)

  Comment by enannanhelena — 2011-06-30 23:31 #

Lämna en kommentar

XHTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

WordPress med Pool theme designad av Borja Fernandez, Kerstin Kokk.
Inlägg och kommentarer feeds. Valid XHTML och CSS. ^Topp^