Det var ju lakrits – inte kaka

28 juni 2011 14:39 | Allmänt, Ätbart, Bilder | 6 kommentarer

I två år sedan jag började mitt nuvarande jobb på Kungsholmen har jag velat gå och äta lunch på Petite France, men inte kommit iväg. Men idag blev det lunch kombinerat med planering av Almedalslogistik. Och den här veckan äter jag faktiskt inte av mina småkakor, men när jag nu äntligen kom till Petite France var jag ju tvungen att testa ett bakverk efter min salade Niçoise. Det blev en lakrits- och vaniljtartelett. Lovely! Men det var ju lakrits – inte kaka. Eller hur?

6 kommentarer

 1. Ruggigt gott! min nya favoglass från sia är hallon / lakrits. Viken fin Viggo du har och vilket fint hår :)

  Comment by pippilotta — 2011-06-28 17:35 #

 2. Den har jag inte testat, men Lejonet & Björnen har en hallonsorbet med lakrits som är fantastiskt god! Måste testa den från Sia också!

  Comment by Kerstin — 2011-06-28 19:02 #

 3. Det där såg ju oförskämt gott ut! :)

  Comment by Linda — 2011-06-28 22:09 #

 4. Oh, jag har lunchat där ett par gånger eftersom jag jobbar i närheten. De har god mat och så fantastiskt tjusiga bakverk!

  Comment by Matilda — 2011-06-28 22:33 #

 5. Hej!
  Tittade in på din blogg o hittade ett recept på en chokladtårta med frosting på.. det står att det går att frysa den o jag undrar om man ska förbereda hela tårta o sen frysa in den eller om man ska vänta med frostingen på?? (menar den chokladtårtan som det är kladdkaka i botten)

  Tänkte bjuda på denna inför min kommande födelsedag o vi blir många så det är enklare om man kan göra dem ett tag i förväg…

  Tack på förhand //Lena

  Comment by Lena — 2011-06-30 14:55 #

 6. @Lena Den går att frysa, men blir kanske inte så snygg då. Om du behöver baka långt i förväg för att hinna föreslår jag att du bakar kladdkakorna och fryser in, och så gör frostingen en eller två dagar innan och ställer i kylen i en burk med lock. Samma dag som du ska bjuda på dem kan du breda på frostingen, och sedan kan tårtorna stå i rumstemperatur några timmar. Det klarar de. Det där med att frysa in färdiga tårtorna skrev jag mer som att det går att göra om det blir en massa rester över som man inte vill slänga. De är fortfarande goda efter att man fryst dem, men blir lätt tilltryckta om de slås in.

  Comment by Kerstin — 2011-06-30 21:29 #

Beklagar, kommentarsfunktionen är inaktiverad för närvarande.

WordPress med Pool theme designad av Borja Fernandez, Kerstin Kokk.
Inlägg och kommentarer feeds. Valid XHTML och CSS. ^Topp^