Fynd

1 oktober 2006 14:57 | Allmänt, Bilder | 7 kommentarer

Nu har jag varit på klädmarknaden och fyndat begagnade barnkläder och annat. Jag kom dit fem minuter innan det öppnade, och det var kö över hela skolgården. Gissa om det var galet trångt med folk där inne när de hade öppnat? Det är så mycket kläder, stora klädberg på bord sorterade efter dubbelstorlekar, och man orkar inte kolla på allt. Men jag var där i två timmar totalt, inräknat tid att leta bland kläder och annat, prata med bekanta och köa för att få betala. Jag handlade för 398 kronor. Det här kom jag hem med:

viggos_grejer
Till Viggo
parkasjacka, röd långärmad tröja, röda överdragsbyxor, blå och vit stickad tröja, shorts med Bamse på, hängslen, 2 böcker, snigel (från Björnes magasin)

klaras_grejer
Till Klara
röd Polarn&Pyret-jacka med avtagbart fleecefoder (huvan saknas dock), röd polarn&pyret-klänning, raggsocor som ser ut som nyckelpigor, blå polarn&pyret-byxor, röda manchesterjeans, blå manchesterjeans, blå shorts (kostade 1 kr), vinröda velourbyxor, bruna sammetsbyxor, mumintroll

galon
Och så dessa fantastiska galonkläder till Klara, lagom att ha nästa år. Skulle gissa att de är tidigt 60-tal. Byxorna är i kanonskick. Den polkagrisrandiga jackan har några pyttesmå fläckar, men annars perfekt. Jättefin manchesterfodring på kragen.

7 kommentarer »

RSS-flöde för kommentarer till det här inlägget.

 1. Att fyndshoppa är detn bästa shoppingen! Och galonkläderna var verkligen snygga. Jag är redan nu, för eventuella framtida barns nedkomst, bitter över att min mamma gjort sig av med så mycket av de barnkläder hon sydde åt oss på 70-talet. De enda jag har sett är ett par jättesöta velorbyxor och en stickad ”farfars-tröja”. Jag har dock lagt vantarna på en hemmsydd mammaklänning..=)

  Comment by Lydia — 2006-10-01 16:24 #

 2. Hej, vet du var man kan köpa snigel-godsedjur? <:

  Comment by johanna — 2009-10-11 22:03 #

 3. Ingen aning. Den här köpte jag begagnad på klädbytardag för flera år sedan, som det står i inlägget.

  Comment by Kerstin — 2009-10-11 22:07 #

 4. ”godsedjur” ger faktiskt 1 760 träffar på Google.

  Comment by Magnus Andersson — 2009-10-15 10:09 #

 5. Haha. Tack för att du har kollat upp det, Magnus.

  Comment by Kerstin — 2009-10-15 10:22 #

 6. ”trängelskatt” ger å andra sidan över 12 000 träffar, läser jag i dagens DN.

  Comment by Magnus Andersson — 2009-10-16 17:13 #

 7. Och ”ytterliggare” ger 152 000 träffar, står det i dagens DN. Det är kanske mera jämförbart, eftersom det inte handlar om ett rent tangentfel. Fast det intressanta är ju att jämföra med antalet träffar för den korrekta stavningen på respektive ord.

  Comment by Magnus Andersson — 2009-10-17 14:32 #

Lämna en kommentar

XHTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

WordPress med Pool theme designad av Borja Fernandez, Kerstin Kokk.
Inlägg och kommentarer feeds. Valid XHTML och CSS. ^Topp^