Vi firar skolavslutningen med trocadero och nybakta mandelkubbar

10 juni 2011 17:35 | Allmänt, Ätbart, Bilder | 4 kommentarer

Viggo älskar mandelkubbar. Jag också. Eftersom Viggo hade skolavslutning idag firade vi med fika på altanen. Det är några veckor kvar på fritids och dagis innan barnen får sommarlov, men skolavslutningen kan man ju fira ändå. När jag var liten brukade vi fira skolavslutningen med just mandelkubb, så jag bakade det. Men Klara, hon ville inte ha trocadero, inte ha mandelkubb och inte sitta still. Så hon fick cola, bullar och var på språng. Viggo länsade fatet med mandelkubb. Att baka mandelkubb är förresten busenkelt, och jag älskar konsistensen på degen. Jag brukar använda receptet i Vår Kokbok och använda bittermandelarom.

4 kommentarer »

RSS-flöde för kommentarer till det här inlägget. TrackBack URI

 1. Nu är ju Trocadero, om man ser till innehållsförteckningen, en smula släkt med cola – berätta det för Klara!

  Själv dricker jag ofta Trocadero, fast förstås varianten med sötningsmedel.

  Kubb får ajg tyvärr inte äta numera, men jag älskade det. Det åt vi med sockerdricka eller Pommac eller Champis när vi var på utflykter med pappas båt ut till öarna utanför viken i Juniskär.

  Comment by Enn Kokk — 2011-06-10 18:25 #

 2. Eller Guldus!

  Comment by Kerstin — 2011-06-10 18:29 #

 3. Mandelkubb är sommarfika för mig också sedan barndomen. Fanns alltid med som fika till badstranden. Men jag fick ingen Trocadero – bara vanlig saft. Jag använder samma recept som du förmodar jag.

  Comment by Kristina Strömberg — 2011-06-10 19:08 #

 4. Hm. Kubb. Näää vet ni vad! Hemma hos mig går de under namnet gubbullar (efter mina pappor – som båda älskar dem. Fast Ella tycker som ni, den egensinniga människan

  Comment by Anna Kettner — 2011-06-14 11:19 #

Lämna en kommentar

XHTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

WordPress med Pool theme designad av Borja Fernandez, Kerstin Kokk.
Inlägg och kommentarer feeds. Valid XHTML och CSS. ^Topp^