När jag inte hinner loppisrundor handlar jag dukar på Tradera

7 juni 2011 22:22 | Allmänt, Bilder, Formgivning och arkitektur | 5 kommentarer

Så härliga dukar jag har köpt på Tradera på sista tiden! En Brit Bredström-löpare med gula rosor. Gula rosor känns väldigt 60-tal. Både riktiga i trädgården och på dukar. En festremsa med blåbär, märkt MB. En påskduk med en tupp, hönor och kycklingar i pasteller på olivgrön botten, märkt JBD. Och så den mest fantastiska; så otroligt somrig med jordgubbar, blad och fjärilar och på mitten harlekinrutor. Signaturen går jag bet på, men fint med lilla nyckelpigan bredvid. De passar alla fint att lägga på den svarta vaxduken på altanbordet. Men jag har litet problem med vaxduken. Den går att tvätta i maskin, så det gör jag med jämna mellanrum, men den blir ju så vansinnigt skrynklig, även om jag försöker släta ut den när den hänger på tork. För inte kan jag väl stryka den när den har vaxyta? Eller går den att kallmangla? Jag har ju bara en bordsmangel och tror kanske att den fastnar i mangeln. Har ni några tips?

5 kommentarer

 1. Fina dukar!!! Är det en sån vaxduk med tjock plastig yta eller bara vaxad så den nästan ser ut som en bomullsduk? Såna som bara är vaxade går iaf att stryka på den sida som inte är vaxad. De blir ju fruktansvärt skrynkliga när man tvättar dem! ;)

  Comment by Anna — 2011-06-08 6:17 #

 2. Det är sådan som har en vaxad yta som man känner tygstrukturen igenom. Tack för tips! Då ska jag testa att stryka på undersidan.

  Comment by Kerstin — 2011-06-08 6:54 #

 3. Fina Tradera-fynd! Gillar särskilt påskduken, den var helt i min smak! Och det känns alltid bra att fynda just tyger på Tradera, frakten blir billig och man slipper oroa sig för att något ska gå sönder på vägen. :)

  Comment by Linda — 2011-06-09 12:20 #

 4. Ja, och det blir inget skrymmande paket som måste hämtas ut, utan går ner i brevlådan.

  Comment by Kerstin — 2011-06-10 18:31 #

 5. […] En underbart somrig duk med en signatur jag inte lyckats tyda. […]

  Pingback by Kerstin Kokk » Retrobloggutmaning: Mina fem favorittyger — 2012-09-06 7:09 #

Beklagar, kommentarsfunktionen är inaktiverad för närvarande.

WordPress med Pool theme designad av Borja Fernandez, Kerstin Kokk.
Inlägg och kommentarer feeds. Valid XHTML och CSS. ^Topp^