Retrobloggutmaning: småbord

20 januari 2013 15:07 | Allmänt, Bilder, Formgivning och arkitektur | 13 kommentarer

Dagens bloggutmaning i retrobloggnätverket är småbord, soffbord, sidobord, etcetera. Jag har faktiskt bara två som är värda att visa i sammanhanget.

Naturligtvis min älskade serveringsvagn som jag använder som soffbord. Jag köpte den någon gång under senare delen av 90-talet, så den har hängt med ett tag. Tillverkare vet jag ingenting om, för den har ingen märkning, men Porslinsbloggen uppmärksammade mig för länge sedan om att perstorpsplattan är designad av Bengt Orup, och mönstret heter Profiler. Uppgiften hittade han i en gammal annons i Form.

Untitled

Untitled

Och så har jag ett litet bord från NK. Det hittade jag någon gång tidigt 90-tal i soprummet på Nykterhetsvännernas studenthem där jag bodde. Det var extremt illa behandlat, med stora djupa brännmärken och repor i bordsskivan. Jag fick slipa ned den rejält, och jag brukar ha det med en duk ovanpå. De svarta benen är väldigt snygga, tycker jag. Jag är litet osäker på om det hör till TRIVA-serien. När jag googlade hittade jag ett par bilder på bordet där det angavs som TRIVA, men på något ställe läste jag att TRIVA-serien alltid märktes med TRIVA, och det står inte på NK-skylten på det här bordet.

Untitled

Untitled

Untitled

Andra retrobloggare som visar sina småbord:
Fina fyndet
La mômes Old fashioned
H55
Tanten på auktion
Loppistan

WordPress med Pool theme designad av Borja Fernandez, Kerstin Kokk.
Inlägg och kommentarer feeds. Valid XHTML och CSS. ^Topp^