Estnisk Viktoriakräm
Det här är en estnisk efterrätt som min pappa brukar göra, och som jag tycker mycket om.
1/2 liter mjölk
1/2 vaniljstång
3 ägg
2-3 msk socker
2 strukna msk vetemjöl
1-2 skalade, rivna bittermandlar
1 tsk smör
en knivsudd salt
2 dl vispgrädde
Till garnering:
färska eller djupfrysta bär, till exempel röda vinbärsklasar eller hallon
Riv bittermandlarna på mandelkvarn. Koka upp mjölken med vaniljstången och låt den stå i 10 minuter. Rör äggen och sockret poröst. Blanda i mjöl. Häll den varma mjölken under kraftig vispning över äggblandningen. Häll därefter alltsammans tillbaka i kastrullen (ej aluminium) och låt sjuda under fortsatt omrörning tills blandningen blir tjock och porös. Lyft av kastrullen, tillsätt smör, smakämnen och rör om tills krämen svalnat. Tillsätt den vispade grädden. Kyl ned krämen och garnera med färska eller djupfrysta bär.
WordPress med Pool theme designad av Borja Fernandez, Kerstin Kokk.
Inlägg och kommentarer feeds.
Valid XHTML och CSS. ^Topp^