Turkisk saffranskaka
10 bitar
Pistagenötter utan skal kan vara litet svåra att få tag på. De brukar finnas på invandrarbutiker med mat från mellanöstern.
100 g skalade osaltade pistagenötter
50 g pinjenötter
30 g sesamfrön
250 g mannagryn
180 g vetemjöl
2 tsk bakpulver
200 g strösocker
3,5 dl mjölk
0.5 g saffran
30 g smör
0,8 dl olja med neutral smak
Använd en kakform med löstagbar kant, ca 23 cm i diameter, och lägg bakplåtspapper i botten. Smörj papperet i botten och kanterna av formen med smör. Bred ut pistagenötter, pinjenötter och sesamfrön i botten. Blanda mannagryn, mjöl och bakpulver i mixer, eller i bunke med elvisp. Tillsätt smör och olja och mixa ett tag till. Stöt saffran i mortel och lös upp i litet hett vatten. Tillsätt detta, samt socker och mjölk och mixa tills smeten är jämn. Häll smeten över nötterna i formen och grädda i nedre delen av ugnen i 180° i ca 50 minuter. Låt kakan svalna innan den stjälps upp.
WordPress med Pool theme designad av Borja Fernandez, Kerstin Kokk.
Inlägg och kommentarer feeds.
Valid XHTML och CSS. ^Topp^