Snickersrutor på sockerkaka

Botten:
225 g smör
3 ägg
4,5 dl strösocker
6,75 dl vetemjöl
3 tsk vaniljsocker
3 tsk bakpulver
2,25 dl mjölk

Kolasås:
1,5 dl farinsocker
1,5 dl ljus sirap
1,5 dl vispgrädde
1,5 tsk vaniljsocker
150 g smör
4,5 dl salta jordnötter, grovt hackade

Chokladglasyr:
225 g smör
6 msk starkt kaffe
3 msk siktad kakao
3 tsk vaniljsocker
10,5 dl florsocker

Gör så här:
Sockerkaksbotten: Sätt ugnen på 175° C. Lägg ett bakplåtspapper i botten på en långpanna. Smält smöret. Vispa ägg och socker pösigt. Blanda mjöl, vaniljsocker och bakpulver. Vänd ner det i äggsmeten tillsammans med mjölk och avsvalnat smör. Häll smeten i långpannan och grädda i mitten av ugnen c:a 25 minuter. Låt kakan svalna.

Kolasås: Vispa samman farinsocker, sirap och grädde i en kastrull och koka c:a 10 minuter till 120° C. Ta av kastrullen från värmen, vispa ner vaniljsockret och klicka ner smöret. Låt kolasåsen svalna något innan den breds på sockerkaksbottnen, som ska vara kall. Strö över de grovhackade jordnötterna.

Glasyr: Smält smöret i en kastrull. Tillsätt de övriga ingredienserna under omrörning och hetta upp glasyren, utan att koka, så att den blir blank. Bred glasyren över kakan och ställ den svalt att stelna. Skär kakan i 36 bitar.

WordPress med Pool theme designad av Borja Fernandez, Kerstin Kokk.
Inlägg och kommentarer feeds. Valid XHTML och CSS. ^Topp^