Yoghurtbaguette med grovt rågmjöl

2 baguetter. Ugn 225 grader.

25 g jäst
2 dl vatten
3 dl naturell yoghurt
2 tsk salt
1 tsk socker
1 msk olja
3 dl grovt rågmjöl
7 dl vetemjöl

Pensling:
vatten
flingsalt

Rör ut jästen i ljummet vatten. Tillsätt yoghurt, salt socker, olja och mjöl. Arbeta degen tills den är smidig. Pudra över mjöl och täck med bakduk. Jäs 2 timmar. Dela degen i två delar och forma till baguetter. Tvinna dem och lägg på plåt med bakplåtspapper. Jäs under bakduk 30 minuter. Pensla med vatten och strö över flingsalt. Grädda mitt i ugnen i 20 minuter. Låt svalna på galler utan bakduk.

WordPress med Pool theme designad av Borja Fernandez, Kerstin Kokk.
Inlägg och kommentarer feeds. Valid XHTML och CSS. ^Topp^