Äppelkaka med havre och nötter
Ingredienser
Pajdeg:
2 dl havregryn eller vetekli
2 dl vetemjöl
1 dl socker
2 tsk bakpulver
125 g smör
Fyllning:
5-6 äpplen
1 dl hasselnötskärnor eller sötmandel
3 ägg
1 dl strösocker
2 tsk vaniljsocker
2 dl crème fraiche
1-2 tsk mald kanel
2 tsk florsocker
Tillagning
Blanda alla torra ingredienser till pajdegen. Finfördela smöret i mjölblandningen och arbeta snabbt ihop till en deg. Tryck ut den i botten och runt kanten i en pajform (ca 26 cm i diameter). Ställ den i kylen ca 30 minuter.
Värm under tiden ugnen till 175°.Skala, kärna ur och grovriv äpplena. Bred ut dem över pajdegen. Förgrädda i mitten av ugnen 10 minuter.
Hacka nötterna eller mandeln. Vispa ihop ägg, strö- och vaniljsocker. Rör ner crème fraiche och häll blandningen över äpplena. Strö över nötter eller mandel och kanel. Grädda ytterligare i nedre delen av ugnen ca 40-45 minuter. Sikta över florsocker.
WordPress med Pool theme designad av Borja Fernandez, Kerstin Kokk.
Inlägg och kommentarer feeds.
Valid XHTML och CSS. ^Topp^