Grekisk pastagratäng
Den här rätten har jag lärt mig av min syster.
Ingredienser
Pasta (skruvar, penne eller vad du vill)
200 g fetaost
en burk svarta oliver med kärnor
1 aubergine
olivolja
Tomatsås:
1 burk krossad tomat, eller motsvarande mängd färska tomater som skållas och hackas
olivolja
1 gul lök, hackad
1 grönsaksbuljongtärning
1 lagerblad
1 klick tomatpuré
1 skvätt balsamvinäger
2 vitlöksklyftor
oregano
kanel
paprikapulver
salt
svartpeppar
Gör så här
Koka lagom mycket pasta att täcka en ugnseldfast form.
Koka en tomatsås. Nu skriver jag inte hur man gör. Det fattar ni. Jag brukar ta ovanstående ingredienser ungefär. Det är jättegott med kanel i tomatsås. Prova det!
Skiva auberginen i centimetertjocka skivor. Salta så att det drar ut vätska. Stek i olivolja så att de blir mjuka och får färg.
Lägg pastan i formen och häll tomatsåsen över. Lägg de stekta aubergineskivorna över. Smula över fetaost och strö över oliverna. De ska ha kärnorna kvar. Ta inte urkärnade oliver. De är inte goda. In i ugnen i 200 grader och gratinera.
WordPress med Pool theme designad av Borja Fernandez, Kerstin Kokk.
Inlägg och kommentarer feeds.
Valid XHTML och CSS. ^Topp^