Saffrans- och apelsinkaka
Det här receptet kommer från Rosendals trädgårdscafé.
200 g smör
1 g saffran
2 ägg
3 dl strösocker
1 1/2 dl vispgrädde
Skal och saft av en liten apelsin
4 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
Smält smöret. Stöt saffran i en mortel. Tvätta och borsta apelsinen i varmt vatten. Riv det gula av skalet fint på rivjärn. Vispa ägg och socker vitt och pösigt. Tillsätt saffran, grädde, smör samt det rivna skalet och saften av apelsinen. Blanda mjölet med bakpulvret och rör ner det i smeten. Häll smeten i en smord och bröad rund form med avtagbar kant (cirka 23 cm i diameter). Grädda kakan längst ner i ugnen i 175° i cirka 40 minuter. Kakan ska vara något kladdig i mitten. Servera med en klick vispad grädde.
WordPress med Pool theme designad av Borja Fernandez, Kerstin Kokk.
Inlägg och kommentarer feeds.
Valid XHTML och CSS. ^Topp^