Saffransskorpor

100 g hasselnötter eller osaltade pistagenötter
100 g sötmandel
150 g smör
2 dl socker
1 dl mjuk honung
1 g saffran
1 ägg
rivet skal av en apelsin
1 msk vaniljsocker
några droppar bittermandelolja
6 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver

Hacka nötter och mandel grovt. Rör smör, socker och honung poröst i en bunke. Stöt saffran i mortel. Häll över det i en liten skål och tillsätt litet varmt vatten, bara så att saffranet kan lösas upp. Tillsätt ägget och rör om. Tillsätt blandningen i den stora bunken med smör och socker. Tillsätt övriga ingredienser och arbeta ihop till en fast deg. Forma degen till sex rullar, lika långa som kortsidan av plåten. Lägg rullarna tre och tre på varsin plåt klädd med bakplåtspapper. Platta till längderna. Grädda mitt i ugnen i knappt 200° i 15 minuter. Låt svalna i 15 minuter. Sänk ugnsvärmen till 175°. Skär längderna med vass kniv i sneda ca 1,5 cm smala bitar. Lägg tillbaka på plåten med snittytan uppåt och grädda i ytterligare 5-10 minuter. Passa så att skorporna inte blir brända.

WordPress med Pool theme designad av Borja Fernandez, Kerstin Kokk.
Inlägg och kommentarer feeds. Valid XHTML och CSS. ^Topp^