Morotskaka

Det här receptet kommer från Paula. Om man tredubblar receptet blir det lagom för en långpanna, och då skär man den i rutor. Så gör vi den på Kafé Mumrik.

2 ägg
2 dl strösocker
1 dl olja
3 dl finrivna morötter
2,5 dl vetemjöl
1,5 tsk bakpulver
1 tsk kanel
1 tsk vaniljsocker

Skala och finriv morötter. Vispa ägg och socker pösigt. Rör ner olja och morötter. Rör ner mjöl, bakpulver, kanel och vaniljsocker. Häll smeten i en smord och bröad form med löstagbar botten. Grädda i nedre delen av ugnen i 175° ca 40 minuter. Låt kakan svalna och ta loss den ur formen.

Glasyr:
60 g philadelphiaost light
25 g rumsvarmt smör
2 dl florsocker

Rör smöret mjukt med elvisp. Tillsätt florsocker och sist philadelphiaost och rör så att det blir en jämn smet. Bred ut smeten över kakan.

WordPress med Pool theme designad av Borja Fernandez, Kerstin Kokk.
Inlägg och kommentarer feeds. Valid XHTML och CSS. ^Topp^