Couscoussallad

1 gul lök
1 msk olivolja
2,5 dl vatten
1/2 grönsaksbuljongtärning
2,5 dl couscous
3 tomater
200 g fetaost
100 g svarta oliver med kärnor
färsk basilika
svartpeppar
citronolja (olivolja smaksatt med citron)
balsamvinäger

Hacka löken och fräs den i litet olja i en kastrull så den blir genomskinlig. Slå på vattnet, lägg i buljongtärningen och koka tills tärningen löst sig. Dra av från plattan, häll i couscous-grynen och lägg på lock. Låt stå och dra cirka 5 minuter. Fluffa couscousen med en gaffel och häll i en skål. Blanda i tomater i tärningar, smulad fetaost, oliver, ganska mycket basilika grovt skuren och svartpeppar. Ringla över citronolja och balsamvinäger och blanda. Den är god både ljummen och kall.

WordPress med Pool theme designad av Borja Fernandez, Kerstin Kokk.
Inlägg och kommentarer feeds. Valid XHTML och CSS. ^Topp^