Jitterbuggare

Cirka 50 st

175 grader

Mördeg
5 dl vetemjöl
1 dl socker
200 g smör

Fyllning
2 äggvitor
4 msk socker

Kör mjöl, socker och smör i matberedaren till en deg. Låt degen vila svalt.

Vispa vitorna till hårt skum och tillsätt sockret under fortsatt vispning.

Dela mördegen i två delar och kavla ut varje del till drygt ½ cm tjock rektangel, 16×30 cm. Bred på hälften av fyllningen på vardera och rulla ihop dem som två rulltårtor. Lägg dem på skärbräda och ställ dem kallt en stund. Skär dem i ½ cm tjocka skivor. Lägg dem på plåt klädd med bakplåtspapper.

Grädda mitt i ugnen 12-15 minuter.

WordPress med Pool theme designad av Borja Fernandez, Kerstin Kokk.
Inlägg och kommentarer feeds. Valid XHTML och CSS. ^Topp^