Dinkelbröd
De här frallorna höftade jag till ungefär så här.
50 g jäst
50 g smör
5 dl mjölk
1 1/2 tsk salt
2 msk sirap
1 dl helt bovete
1/2 dl linfrö
1/2 dl solrosfrön
3 dl rågsikt
3 dl vetemjöl
8 dl siktat dinkelmjöl
Häll bovetet i en trådsil. Koka upp vatten och skålla bovetet. Skölj med kallt vatten och låt rinna av.
Smält smöret i en kastrull. Häll i mjölken och värm till 37 grader (fingervarmt). Dela sönder jästen i en bunke och rör ut det med degspadet. Tillsätt salt, sirap, bovete, linfrö och solrosfrö. Tillsätt mjölsorterna och arbeta ihop till en smidig deg. Jäs degen övertäckt i 30 minuter.
Knåda degen på lätt mjölat bakbord. Dela i 20 bitar och forma till frallor. Lägg på bakplåtspapper på två plåtar. Jäs under bakduk i 30 minuter.
Grädda mitt i ugnen i 200 grader i cirka 10 minuter.
Låt svalna på galler under bakduk.
WordPress med Pool theme designad av Borja Fernandez, Kerstin Kokk.
Inlägg och kommentarer feeds.
Valid XHTML och CSS. ^Topp^